Buna ziua,
Masina in cauza este detinuta de catre tatal meu (in acte) si in acest weekend am pus pe altcineva sa o conduca. Acesta a reusit sa o rastoarne rezultand in distrugerea completa a masinii. In ea eram decat eu si soferul, eu fiind pe scaunul din dreapta in fata. La locul accidentului a venit un echipaj care l-a sanctionat si s-a specificat in amenda ca a rasturnat vehiculul in afara soselei. La locul faptei au venit mai multe persoane (prieteni) care ne-au ajutat sa intoarcem masina pe roti si sa o aducem intr-un loc accesibil platformei. Vinovatul a spus atunci ca imi va da masina sa si ca imi va plati platforma. Acesta s-a achitat de platforma, dar a inceput cu tot felul de variante de despagubire care nu sunt corecte. Masina nu are casco, altfel era mult mai usor. Eu am fost la IML si astept sa iasa certificatul medico-legal deoarece am suferit niste rani in urma acestui accident. Am facut si un RMN pentru a ma asigura ca rana suferita la cap nu mi-a pus viata in pericol. Valoarea masinii cu tot cu investitiile facute ajunsese la aproximativ 6000 euro. Desi am incercat sa rezolv amiabil aceasta situatie, incep sa cred ca se va ajunge la proces.
Eu sunt din Bucuresti si el din Lugoj. Acesta l-a implicat si pe tatal sau in aceasta problema, dar am refuzat orice contact telefonic deoarece problema mea este cu el si nu cu tatal sau (Eu am varsta de 27 de ani si vinovatul 24 de ani).
Mentionez ca nu am dat nici o declaratie in care sa rezulte ca as renunta la pretentii financiare. Doream sa fac acest document la notar dupa ce eram despagubit corect.
Data fiind aceasta situatie, as dori sa cer recuperarea de daune materiale si morale. Ce ma sfatuiti in acest caz?
Multumesc anticipat.