avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate IoanaCristescu

Activitate IoanaCristescu

Multumesc pentru raspuns.

Legat de discutiile anterioare de pe forum am vazut ca nu au abordat problema din prisma Legii 9/2014, de aceea am intrebat.

Oricum, mi se pare discriminatorie aceasta situatie : adica pentru depozite, Statul i-a despagubit pe pagubiti, insa nu acelasi lucru este valabil pentru ceilalti, cei cu librete de economii. Si intr-un caz si in celalalt au fost vorba de bani, pentru care oamenii au muncit mai multe luni, poate chiar ani ca sa-i stranga, iar acum acei bani nu mai valoreaza nimic!!

Eu m-am trezit acum, pentru ca acum am gasit aceste librete, nu am stiut de existenta lor pana acum 1 luna, cand le-am gasit ...

Deci, inteleg ca acum nu se mai poate face nimic ...
Buna ziua,

In limita timpului dvs disponibil, am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea problema :

Sunt mostenitoarea unor Librete CEC de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme si as vrea sa recuperez sumele indexate, cu dobanzile la zi.

Intrebarea este : ce sanse am sa dau in judecata CEC, in conditiile in care CEC + ANPC mi-au respins solicitarile de pana acum?

Problema de mai sus nu se incadreaza in : art.1 din Legea 9/2014 pentru completarea OUG 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice ce au constituit depozite la CEC, in vederea achizitionarii de autoturisme "..pentru persoanele care au depus sume de bani la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. înainte de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la perioada cuprinsă între data de 1 ianuarie 1990 până la data de 31 decembrie 2013".??

Mie asa mi s-a parut, insa CEC-ul are alta opinie (desigur), iar ANPC-ul pactizeaza cu CEC-ul, dupa cum era de asteptat...

Multumesc frumos pentru sfaturi