culoarul din subsol si tevile sunt parti comune, spatiul din boxa este proprietate privata pt.ca in contractul de vanzare cumparare a apartamentului am platit separat pt.boxa.
deci presedintele nu are nici un drept sa dea acces administratorului in boxa mea decat eu.
asa ne trezim ca-mi sparge usa de la apartament pt.acces la partile comune din pereti.
va multumesc pt.raspuns
1.atunci cand mi s-a solicitat accesul in boxa am raspuns intotdeauna prompt.
2.asociatia de locatari nu ia atitudine nici cand ii sunt lezate interesele daramite cand sunt lezate ale mele.
3.problema este ca administratorul este prieten bun cu presedintele si fac totul de capul lor.
deci presedintele nu -mi va da castig de cauza.
4.instalatiile din boxa mea erau bune dar instalatorul nu stia si a vrut sa se convinga gasind solutia mai rapida de a sparge lacatul .eu cobor lunar in boxa si o verific.
nu am probe solide impotriva administratorului.
buna seara
ma confrunt cu mai multe probleme legate de administratorul blocului in care locuiesc si anume :
1.mi-a distrus lacatul de la boxa de 2 ori.prima data pt.a inlocui teava de scurgere care trecea prin boxa .
am trecut peste problema gandindu-ma ca nu a stiut unde este cheia.
intre timp m-am asigurat ca stie la cine e cheia.
dar de curand am descoperit ca lacatul a fost distrus si a doua oara.
l-am sunat sa vorbesc cu el.nu mi-a raspuns si a doua zi i-am trimis un mesaj mai dur amenintandu-l ca il dau in judecata la repetarea faptei.
m-a sunat sotia lui care e avocat sa se certe cu mine ca-i amenint sotul fara sa ma informez de situatia adevarata.
a negat ca el ar fi rupt lacatul dar nici nu am primit o explicatie clarificatoare.
sa zicem ca nu el a spart lacatul dar a adus un instalator pe care probabil l-a lasat in beci si acesta de capul lui cred ca a spart lacatul.
din boxa nu mi s-a furat nimic dar daca nu vedeam ramanea usa descuiata si putea oricine sa fure nimicurile depozitate(vopsele, ciment, chiuveta inox etc.).
sfatuiti-ma ce sa fac daca se mai intampla aceasta situatie.
politia este cam indiferenta la reclamatii de distrugere fara furt de valori mari.
2.administratorul refuza discutia cu locatarii motivand ca are copil mic si e ocupat.nu raspunde la telefon si nici la usa.:(
3.face de capul lui reparatiile si investitiile necesare fara sa convoace adunarea generala.locatarii sunt blazati , chiar daca se revolta pe la colturi , nu au curajul raspunderii ci trimit anonime care nu sunt luate in considerare.
oricum nu asta ma intereaza ci problema mea personala cu spartul boxei.
cum pot sa-l descurajes de asemenea practici?:frantic:
va multumesc
multumesc pentru mesaje.
cred ca asa este cel mai bine.
partajul se va face la majoratul minorului.
in cazul acestul partaj nici unul din soti nu are bani sa-l despagubeasca pe celalalt si nici nu vor sa vanda apartamentul pt. ca amandoi soti sunt de acord ca mama impreuna cu minorul sa locuiasca in el.dar tatal vrea sa se asigure ca mama nu vinde apartamentul ulterior si ca partea lui ii revine minorului mai ales ca cea mai mare investitie in apartament am facut-o eu.
daca ar trebui sa-mi recuperez banii investiti ar insemna proces, bani cheltuiti si nervi .
solutia ar fi ca minorul sa beneficieze mai tarziu de partea donata de tatal si sa dispuna cum vrea de ea.
fiul meu divorteaza.detine impreuna cu sotia un apartament la cumpararea caruia am contribuit substantial.
fiul meu doreste sa doneze jumatatea lui fetitei rezultate din aceasta casnicie .
am vorbit cu un notar si mi-a spus sa cer ca donatia sa fie facuta in urmatoarele conditii: numirea unui curator (eu sa fiu curatorul) si clauza de uzufruct.
nora mea doreste alt notar iar intrebarile mele sunt urmatoare:
1.este obligatorie numirea unui curator daca fetita este minora
2.daca nu se precizeaza numele curatorului mama poate deveni curator in mod automat
3.daca curatorul este neutru ( o persoana care sa nu fie din familie) mama fetitei ce drepturi isi poate exercita asupra jumatatii donate de apartament(poate sa-l instraineze de ex.daca se intelege cu curatorul)
4.in ce conditii credeti ca tatal poate sa-si doneze partea astfel incat mama sa nu poata abuza
va multumesc.am trimis petitia.
buna ziua.
va rog sa ma ajutati cum sa procedez in urmatorul caz: in data de 25 dec.2014 am implinit varsta de 60 ani si as avea dreptul la pensie limita de varsta integrala.am sunat la of.pensii din Timisoara si mi s-a spus ca nu trebuie depusa nici o cerere ,eu fiind in prezent in pensie anticipata partiala.mi-au spus ca dureaza 6 luni pana la recalcularea pensiei integrale pt.ca au mult de lucru si sunt in intarziere.am asteptat 6 luni si cand am vazut ca nu am primit nimic, am sunat din nou la of.pensii si mi s-a spus ca nici nu a fost luata in considerare recalcularea dosarului.va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in continuare ca daca astept dupa ei pot trece si 2 ani. va multumesc
va rog sa ma ajutati cum sa procedez in urmatorul caz: un prieten foarte bun imi solicita un imprumut de 1000 euro.doresc sa il ajut dar doresc sa ma si asigur ca suma imi va fi returnata.am convenit sa facem o conventie de mana in care el sa recunoasca faptul ca a imprumutat 1000 euro , sa fie consemnata perioada imprumutului si conditiile imprumutului( am convenit sa primesc o dobanda pe care mi-ar fi acordat-o banca pe un depozit euro pe perioada imprumutului).
ce valabilitate are acesta conventie ? si cum pot sa recuperez imrumutul in caz ca persoana nu mai doreste sau mai poate plati?
la notar nu as vrea sa mergem ca implica alte costuri si nu prea putem plati nici unul dintre noi.
persoana care solicita imprumutul nu are proprietati imobiliare , locuieste in gazda si are 2 copii.
va multumesc.
in 2009 am depus dosarul pentru calcularea pensiei limita de varsta conform legii 19/ 2000, la care am adaugat o adeverinta de 10 pagini ( eliberata de firma la care am lucrat timp de 37 ani ) care cuprindea sume reprezentand sporuri ore suplimentare, premii , indemnizatie conducere pe perioada 1990-2000.Aceste sume au fost incluse in salariul meu brut si deci s-au platit asigurari sociale si pe aceste sume.Casa de pensii mi-a respins adeverinta ( nu mi-au primit-o la ghiseu).Am mers in audienta la presedintele casei de pensii din Timisoara si acesta mi-a invocat un motiv ciudat: ca nu-mi poate primi adeverinta pentru ca nu toti au putut obtine o astfel de deverinta de la firmele la care au lucrat si atunci la nivel national s-a luat decizia ca acest fel de adeverinta sa nu se ia in considerare pt.nici un dosar.Atunci aveam doar solutia de a da in judecata casa de pensii dar sanatatea mea s-a deteriorat si nu am actionat.Am primit decizia de pensionare in 11.02.2010 si mi s-a parut ca am obtinut un punctaj mic.Acum as dori sa actionez intr-un fel si va rog sa-mi spuneti cum si cu ce sa incep si daca am vreo sansa .
mutumesc frumos.