Buna,
am discutat cu un avocat acum de curand si mi-a spus ca sunt sanse sa ajung la un acord de recunoastere a vinovatiei.Ce mai exact inseamna asta ? voi obtine o pedeapsa cu amanarea pedepsei? sau nu are una cu alta nici o legatura?
A mai zis ca in cazuri asemanatoare multi au scapat prin pedepse cu amanarea pedepsei si cu permisul restituit.
M-ar interesa sa stiu daca merita sa se ajunga la un acord de recunoastere a vinovatiei sau nu? adica daca voi primi carnetul inapoi in urma acestui lucur.
Din cate am inteles , daca primesc amenda penala , de la achitarea acesteia nu am voie sa sustin examenul pentru permis nou decat dupa 6 luni.
Daca primesc pedeapsa cu suspendare nu am voie sa sustin examenul decat dupa un an.
Sunt informat corect?
Buna ziua , mi-a fost suspendat permisul pentru ca am depasit pe linie continua , am primit o suspendare de 30 zile si o dovada cu drept de circulatie de 15 zile.Tin sa mentionez , masina care o conduceam avea numere rosii.Politistul constator a facut o mentiune gen : " aici primesti o dovada de 15 zile care expira o data cu numerele rosii " . Bun , numerele rosii expirau in data de 14 aprilie , eu nu am mai acordat foarta multa atentie cand expira dovada - greseala mea.In data de 14 aprilie sunt oprit la un control rutier , arat actele si aflu ca dovada expira pe data de 12 aprilie.I-am explicat si politistului care e situatia , am fost informat gresit si vina e a mea pentru ca nu m-am uitat peste dovada . El a decis sa imi faca dosar penal si am primit o hartie cu care imi este interzis sa mai conduc autoturisme pana se solutioneaza cazul , deci a trebuit sa chem un prieten sa ridice masina de la fata locului.
Acum , politistul a spus ca voi fi sunat de catre cineva (anchetator) care imi va spune ce se va intampla mai departe.
A trecut cam o luna jumatate si inca nu am primit nici un telefon.Sunt din judetul Cluj.
Intrebare:
-Cat va dura pana cand politia va lua legatura cu mine? si cat va dura intreg demersul ... tribunal , decizie finala.
-Care vor fi consecintele ? Dosar penal? Amenda? Anulare permis? din cate am vazut majoritatea au scapat prin amenda penala si permis suspendat pe 90 zile sau anulat.
-Cam cand as putea conduce din nou?
-Merita sa apelez la un avocat ? sau e degeaba?