avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prins cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prins cu permisul suspendat

Buna ziua , mi-a fost suspendat permisul pentru ca am depasit pe linie continua , am primit o suspendare de 30 zile si o dovada cu drept de circulatie de 15 zile.Tin sa mentionez , masina care o conduceam avea numere rosii.Politistul constator a facut o mentiune gen : " aici primesti o dovada de 15 zile care expira o data cu numerele rosii " . Bun , numerele rosii expirau in data de 14 aprilie , eu nu am mai acordat foarta multa atentie cand expira dovada - greseala mea.In data de 14 aprilie sunt oprit la un control rutier , arat actele si aflu ca dovada expira pe data de 12 aprilie.I-am explicat si politistului care e situatia , am fost informat gresit si vina e a mea pentru ca nu m-am uitat peste dovada . El a decis sa imi faca dosar penal si am primit o hartie cu care imi este interzis sa mai conduc autoturisme pana se solutioneaza cazul , deci a trebuit sa chem un prieten sa ridice masina de la fata locului.
Acum , politistul a spus ca voi fi sunat de catre cineva (anchetator) care imi va spune ce se va intampla mai departe.
A trecut cam o luna jumatate si inca nu am primit nici un telefon.Sunt din judetul Cluj.

Intrebare:
-Cat va dura pana cand politia va lua legatura cu mine? si cat va dura intreg demersul ... tribunal , decizie finala.
-Care vor fi consecintele ? Dosar penal? Amenda? Anulare permis? din cate am vazut majoritatea au scapat prin amenda penala si permis suspendat pe 90 zile sau anulat.
-Cam cand as putea conduce din nou?
-Merita sa apelez la un avocat ? sau e degeaba?


Multumesc mult , un raspuns ar fi de mare ajutor.
Cel mai recent răspuns: puscaemil216 , utilizator 13:27, 8 Iunie 2015
stai la rand prietene mai sunt cetva mii care asteapta la rand, tot cu probleme de genul. O sa scapi relativ ieftin ca nu e ca si cum ai fost un pericol pt societate. Mergi la politie la sectia de la care era politistul cu pricina si intereseazate de dosar, oricum o sa dureze mult dar macar stii ce si cum .
Mergeti dvs la politie sa va interesati, nu asteptati sa va caute ei.
Dosar penal aveti deja, urmeaza ca procurorul fie sa dispuna o solutie de netrimitere in judecata, fie sa va trimite in judecata. In caz de clasare/renuntare la urmarire penala, vi se restituie permisul.
In cazul in care veti fi trimis in judecata si condamnat permisul se va anula, amenda penala inseamna tot condamnare. In caz de renuntare la aplicarea pedepsei/amanarea aplicarii pedepsei, vi se restituie permisul.
Dupa un an de zile de la hotararea de condamnare ramasa defintiva puteti sustine examen pentru un nou permis.



Din cate am inteles , daca primesc amenda penala , de la achitarea acesteia nu am voie sa sustin examenul pentru permis nou decat dupa 6 luni.
Daca primesc pedeapsa cu suspendare nu am voie sa sustin examenul decat dupa un an.
Sunt informat corect?
Buna,
am discutat cu un avocat acum de curand si mi-a spus ca sunt sanse sa ajung la un acord de recunoastere a vinovatiei.Ce mai exact inseamna asta ? voi obtine o pedeapsa cu amanarea pedepsei? sau nu are una cu alta nici o legatura?
A mai zis ca in cazuri asemanatoare multi au scapat prin pedepse cu amanarea pedepsei si cu permisul restituit.
M-ar interesa sa stiu daca merita sa se ajunga la un acord de recunoastere a vinovatiei sau nu? adica daca voi primi carnetul inapoi in urma acestui lucur.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis ciupicss ciupicss Buna ziua si La multi ani !! As avea si eu o mica intrebare.. In aprilie 2015 mi-a fost retinut permisul cu dovada fara drept de circulatie pentru ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan AdrianZ. AdrianZ. Am condus baut (0.68 in aerul expirat) si am iesit de pe carosabil ,mentionez ca am 18 ani,incepator la volan si fara alte antecedemte cu politia.Cu un avocat ... (vezi toată discuția)