avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis

Buna ziua si La multi ani !!

As avea si eu o mica intrebare..

In aprilie 2015 mi-a fost retinut permisul cu dovada fara drept de circulatie pentru alcool.
La momentul acela politistul a spus asa : Se retine permisul iar dupa un an aveti dreptul sa dati scoala de soferi din nou !
In instanta nu s-a dat nici un verdict inca ,dar intrebarea mea este : Se numara zilele din momentul in care am ramas fara permis sau abia dupa ce instanta imi da un verdict incepe numaratoarea?
Si cine ar trebui sa ma instiinteze cu treaba asta ?

Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: ciupicss , utilizator 12:33, 6 Ianuarie 2016
Daca veti fi condamnat si se va dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, in urma hotararii ramase definitive permisul se anuleaza, de la acel moment trebuie sa treaca o perioada de un an de zile pentru a sustine examen pentru un nou permis. O sa fiti anuntat de politie ca permisul a fost anulat.
Exista si posibilitatea ca instanta sa dispuna amanarea aplicarii pedepsei, situatie in care permisul nu se anuleaza si vi se restituie daca instanta nu impune cumva prin hotarare ca obligatie sa nu conduceti in termenul de supraveghere.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Daca veti fi condamnat pentru savarsirea infractiunii prev. de art.336 al.1 c.pen. permisul dvs. se va anula, iar termenul dupa care va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, in mod diferit in functie de pedeapsa aplicata.

Articolul 116 din Oug. 195/2002
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
a)au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
b)a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
c)a intervenit amnistia;
d)interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanta prevazuta la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata.
................................................
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc mult !!

O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan Casano Casano Ma oprit un echipaj de politie in data de 21 ianuarie, am suflat in etilotest si rezulatul fiind 0,63 aer expirat si 1,2 in sange. Ce pedeapsa as putea lua si ... (vezi toată discuția)
Permis conducere Morwin Morwin Buna ziua. Am fost condamnat la 3 ani cu suspendare in urma unui accident rutier ce a decedat o persoana. In hotarrea judecyoreasca nu scrie nimic de permisul ... (vezi toată discuția)