avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere

Buna ziua. Am fost condamnat la 3 ani cu suspendare in urma unui accident rutier ce a decedat o persoana. In hotarrea judecyoreasca nu scrie nimic de permisul de conducere. Il pot lua inapoi sau trebuie sa dau din nou examen?
Cel mai recent răspuns: Morwin , utilizator 15:50, 27 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Permisul se anuleaza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Permisul dvs. se anuleaza avand in vedere disp.art 114 al.1 lit.a) din Oug.195/2002
Art. 114
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
...........................................................
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Articolul 116
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:;
..............................................................
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
..............................................................
Multumesc pt. Raspuns am fost nedumerit din simplu motiv: cand am fost cu dosarul pt . A da examen pt. Redobandirea, comandantul politiei mi a spus sa merg cu hotararea judecatoreasca la politia rutiera si sa le cer sa imi anuleze permisul pt. Ca eu inca figurez cu permis.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Permisul se anuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere auto marius999917 marius999917 am avut carnetul de conducere suspendat in urma unui accident cu vatamare corporala produs de mine.procesul s-a incheiat la data de 8 ianuarie 2019 la curtea ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis chim chim Buna ziua! poate cineva sa ma lamureasca pt redobandirea permisului de conducere cat B;C;E in urma unui acident mortal (ucidere din culpa), condamnat la 1,6 ... (vezi toată discuția)
Tip solutie: condamnare madalin1 madalin1 Buna ziua nu am stiut exact cum sa scriu in titlu ca sa coincida cu subiectul ! Nu am fost prea cuminte in ultimul timp de aceea sa ajuns la asta ... (vezi toată discuția)