am avut carnetul de conducere suspendat in urma unui accident cu vatamare corporala produs de mine.procesul s-a incheiat la data de 8 ianuarie 2019 la curtea de apel.....am primit o condamnare de 8 luni cu suspendare si 2 ani supraveghere…...pot sa imi recuperez carnetul de conducator auto?..daca da,cand sau cand trebuie sa sustin un nou examen de conducere si cand pot sa fac lucrul acesta?
Permisul dvs. se anuleaza avand in vedere disp.art 114 al.1 lit.a) din Oug.195/2002.
Va puteti prezenta la exemen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Articolul 114
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;
........................................................................
Articolul 116
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
............................................................................
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
..............................................................................
Permis conducere
Morwin
Buna ziua. Am fost condamnat la 3 ani cu suspendare in urma unui accident rutier ce a decedat o persoana. In hotarrea judecyoreasca nu scrie nimic de permisul ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis
chim
Buna ziua! poate cineva sa ma lamureasca pt redobandirea permisului de conducere cat B;C;E in urma unui acident mortal (ucidere din culpa), condamnat la 1,6 ... (vezi toată discuția)