avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost condamnat cu suspendare, dar pe sentință nu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost condamnat cu suspendare, dar pe sentință nu scrie nimic în legătură cu permisul. Cum pot să aflu dacă este sau nu anulat?

Buna ziua , in baza art. 337 cod penal cu aplicarea art.369 alin. 10 cod procedura penala .
Am fost condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice , cu un termen de supraveghere pe 2 ani si 80 de zile munca in folosul comunitatii. Pe sentinta nu scrie nimic in legatura cu permisul daca este anulat sau nu .
Cum pot sa aflu daca este anulat sau suspendat pe o perioada de timp ? Sau in cazul anularii cand pot sustine examen pentru redobandire ? Cu stima si respect daca puteti sa ma lamuriti si pe
Mine , multimesc .
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CostiMiguf , utilizator 09:09, 13 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Permisul dvs. se anuleaza avand in vedere disp.art 114 al.1 lit.b) din Oug.195/2002.
Va puteti prezenta la exemen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Articolul 114
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
..............................................................................
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracțiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) și (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal;
Articolul 116
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
............................................................................
b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Am inteles , va multumesc . Dupa 1 an ma reinscriu iar la scoala de soferi ?sau dau doar o testare pentru toate categoriile pe care le aveam .
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este necesar sa urmati cursurile unei scoli.
Depuneti dosarul in vederea sustinerii examenului.
Va multumesc inca o data . O zi buna sa aveti.

MARTA SIMONA PETRE a scris:

Nu este necesar sa urmati cursurile unei scoli.
Depuneti dosarul in vederea sustinerii examenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - alcool la volan, mi se anulează permisul sau mi se restituie? B266mar B266mar Buna ziua! m-au prins băut la volan și mi-au dat 2 ani cu suspendare,in acest caz se anulează permisul sau mi-l da înapoi după ce mă judec cu ei,A mai ... (vezi toată discuția)
Permis conducere auto marius999917 marius999917 am avut carnetul de conducere suspendat in urma unui accident cu vatamare corporala produs de mine.procesul s-a incheiat la data de 8 ianuarie 2019 la curtea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am primit o condamnare de un an închisoare pt. săvârșirea ... Myon65 Myon65 Bună ziua. Am primit o condamnare de un an închisoare pt. săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor ... (vezi toată discuția)