avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tip solutie: Condamnare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Tip solutie: Condamnare

Buna ziua nu am stiut exact cum sa scriu in titlu ca sa coincida cu subiectul !

Nu am fost prea cuminte in ultimul timp de aceea sa ajuns la asta :

Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul X la o pedeapsă de 3 (trei) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat prevăzută de art. 208 alin.1, 4- art. 209 alin. 1 lit.e, g şi i Cod penal, cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a, în referire la art. 76 alin. 1 lit. c Cod penal. (faptă săvârşită la data de 18.09.2012) Condamnă pe inculpatul X la o pedeapsă de 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii conducere pe drumurile publice a unui autoturism, având în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, prevăzută de art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a C.penal, în referire la art. 76 alin. 1 lit. d Cod penal. (faptă săvârşită la data de 18.09.2012) În temeiul art. 33 lit. a Cod penal, în referire la art. 34 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul X să execute pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare. În temeiul art. 81 Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni, stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal. În temeiul art. 71 alin. 2 Cod penal, aplică inculpatului X pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a şi b Cod penal, iar în temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni. În temeiul art. 191 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă pe inculpatul X la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, (din care suma de 390 lei aferentă urmăririi penale). PROCES-VERBAL În temeiul art. 359 Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpatului X asupra consecinţelor prevăzute de art. 83 alin. 1 Cod penal.
Document: Hotarâre

Vreau sa stiu ce sa intamplat cu carnetul si daca il mai vad vre-o data sau in cel mai rau caz cand as mai putea sa dau din nou !

Multumesc Anticipat !!!
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2013
madalin1, utilizator
Cel mai recent răspuns: madalin1 , utilizator 15:23, 6 August 2013
Carnetul de conducere se anuleaza ca efect al condamnarii printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva conform disp.art 114 al. 1 din Oug.195/2002, condamnarea privind pe langa furt calificat si savarsirea infractiunii prev de art 87 al.1 din Oug 195/2002.
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Art. 114.
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
.............................................
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);
..............................................
Art. 116.
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
.............................................
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
................................................
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc frumos !
Mai am o mica intrebare....
nu prea am inteles asta
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare

dupa un an trebuie sa fac scoala din nou adica dau sala si traseul sau dau numai sala ?

Multumesc !
ªcoala de şoferi nu va mai fi necesar să o faceţi, ci doar veţi susţine examenul pentru obţinerea unui nou permis de conducere.
Multumesc frumos pentru timpul acordat !
legally_aid a scris:

ªcoala de şoferi nu va mai fi necesar să o faceţi, ci doar veţi susţine examenul pentru obţinerea unui nou permis de conducere.

Buna ziua va deranjez din nou am auzit multe zvonuri cum ca trebuie facuta scoala din nou dar dumneavoastra spuneti ca trebuie sa dau examenul pentru un nou permis de conducere stiti cumva in ce consta examenul acesta?

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare 8 luni - redobandirea dreptului de a conduce EritroxylonX EritroxylonX Buna ziua, am si eu o mica intrebare (ca intotdeauna). Am spus acum ceva timp problema prietenului meu cu caracterizarea. A fost la proces, a fost judecat si i ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu permisul meu? aiurica aiurica lutie: Dec.217/ - Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. Casează, în parte, sentinţa penală nr. 451/04.10.2012 a ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis darkdannis darkdannis Am o nelamurire privind recuperarea permisului dupa ce am fost prins cu o alcoolemie mai mare de 0.80.Deci sa incep asa : in 2009 am facut accident fara ... (vezi toată discuția)