Am o nelamurire privind recuperarea permisului dupa ce am fost prins cu o alcoolemie mai mare de 0.80.Deci sa incep asa : in 2009 am facut accident fara victime,avand o alcoolemie de 0.89 g/l alcool pur sange.Pe data de 01.09.2010 sa dat urmatoarea hotarare : Condamnă pe inculpat la 6 luni închisoare cu aplicarea art.81 cod penal. Vrea sa stiu si eu cand imi pot lua permisul inapoi si in ce mod.Unii zic ca dupa 2 ani facand scoala din nou , altii spun ca dupa 1 an de la hotarare dai un examen si iti recuperezi permisul.Multumesc
Ca urmare a condamnarii printr-o hotarare judecatoreasca definitiva pentru savarsirea infractiunii prev. de art 87 al. 1 din Oug 195/2002, permisul dvs. a fost anulat.
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere , pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un temen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamanare.- art.116 al. lit b.) din Oug.195/2002.
Art. 116
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una din situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca; b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule, prevazuta la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata