avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiuni privind circulatia pe drumurile publice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiuni privind circulatia pe drumurile publice

am condus cu peste 80 mg alcool in sange si am primit 8 luni cu suspendare in luna ianuarie 2013. fapta s-a petrecut in ianuarie 2012.
Cand pot da examen pentru obtinerea unui nou permis cat.B ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:40, 2 Martie 2013
Dupa expirarea celor 8 luni,plus adaosul de pedeapsa ,de observatie, prevazuta de Codul penal.
Aveti un caz mai usor,intrucat nu au fost victime.
Marius Bote
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare conform disp.art.116 al. 1 lit. b) din Oug. 195/2002
Art. 116.
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
..................................................................
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis dupa hotarare definitiva dj_roby4all dj_roby4all Buna ziua, In data de 08.07.2012 am fost oprit de catre un echipaj de politie in Cluj-Napoca, avand o imbibatie de alcool in aerul expirat de 0.7 %, ulterior ... (vezi toată discuția)
Permis conducere auto marius999917 marius999917 am avut carnetul de conducere suspendat in urma unui accident cu vatamare corporala produs de mine.procesul s-a incheiat la data de 8 ianuarie 2019 la curtea ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa sustin examenul pentru permis? bestflorin bestflorin Buna ziua.Am avut un accident auto,in urma caruia am fost condamnat la 1an si 2luni de inchisoare cu suspendare.In sentinta am urmatorul paragraf:(În baza ... (vezi toată discuția)