avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Am condus baut (0.68 in aerul expirat) si am iesit de pe carosabil ,mentionez ca am 18 ani,incepator la volan si fara alte antecedemte cu politia.Cu un avocat bun avand in vedere circumstantele as putea sa scap doar cu amenda penală fara anularea permisului.Si in caz de anulare cum se procedeaza cu permisul,ce perioada ai de asteptat si cum se procedeaza.
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In caz de trimitere in judecata, doar in cazul unei solutii de achitare, renuntare la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, vi se restituie permisul.
In caz de condamnare la inchisoare sau amenda penala, permisul se anuleaza.
In termen de 6 luni de la data achitarii amenzii penale sau in termen de 1 an de zile de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare la inchisoare cu suspendare sub supraveghere, se poate sustine examen pentru un nou permis.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea autoturismului sub influenta alcoolului g3o g3o Buna ziua.De curand prietenul meu a fost prins beat la volan cu o alcoolemie de 0.76.Am fost opriti de politie si am fost dusi la un spital unde i s-au luat ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru consum de alcool la volan. la ce urmări să mă aștept? VMarius91 VMarius91 Buna ziua! Acum 3 luni de zile eram in drum catre un magazin, am facut stanga pe un bulevard care era prevazut cu linii duble continue galbene insa nestiind ... (vezi toată discuția)
Alcolemie Mihaela03 Mihaela03 Buna ziua!Ce sentinta ar putea fi data unui sofer care a condus in stare d ebrietate avand o alcolemie d 0,92.Va multumesc! (vezi toată discuția)