Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in aerul expirat . Ulterior am fost dus la UPU pentru analize, nu au fost anumite evenimente, avarii sau victime ... nu am nici alte abateri . Ce se poate întâmpla ? Mulțumesc
Raspunsul e f. simplu.
Deoarece alcoolemia in sange va iesi in jur de dublul celei din aerul expirat, veti fi cercetat penaal pt:
Art.336 Cod penal:
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale. Daca nu sunteti recidivist, cea mai aspră pedeapsa in cazul in care veti fi trimis in judecata si gasit vinovat, este inchisoarea cu suspendarea executarii sub supraveghere si o pedeapsa complementara sa nu conduceti in termenul de supraveghere. O solutie favorabila pentru dvs este amanarea aplicarii pedepsei, care nu reprezinta o hotarare de condamnare si in urma careia vi se restituie permisul, in conditiile in care instanta nu dispune obligatia sa nu conduceti in termenul de supraveghere.
Pentru o aparare eficenta si o solutie cat mai favorabila, angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.