avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie

Bună ziua
Alcoolul în aer 0.77 am înțeles ca în sânge va fi dublu..??!! Caz penal... Amenda penala... La ce sa ma aștept?
art 336 (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
daca veti fi condamnat, permisul se anuleaza.
doar daca se amana aplicarea pedepsie, permisul nu se anuleaza.
Veti avea dosar penala, se va cerceta si ramane d evazut ce va urma.
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Daca veti fi trimis in judecata, individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
In cazul unei condamnari, permisul se anuleaza.
Asigurati-va apararea.
De ce anume depinde dacă voi fi trimisa în judecata?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca veti fi trimis in judecata, individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
In cazul unei condamnari, permisul se anuleaza.
Asigurati-va apararea.

Sa aveti o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge la momentul depistarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - consecinte George432 George432 Buna ! Am fost prins cu 0,94 in fiola , la sange mult mai mult , dupa cum cred ca si stiti . Acuma ce as putea face ? Cat o sa primesc si cand o sa mi revad ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului Barbuceanu Barbuceanu Buna ziua! Pe 12.12.2016 permisul de conducere mi a fost retinut din cauza alcoolului 0.48 mg/l am fost la IML si dosarul a fost trimis la parchet. Cat poate ... (vezi toată discuția)