Stoica Ioana a scris:
In caz de condamnare , permisul de conducere va fi anulat , putand fi redobandit in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Daca se va dispune amanarea aplicarii pedepsei , permisul de conducere nu va fi anulat.
Art. 83
Condiţiile amânării aplicării pedepsei
(1) Instanţa poate dispune amânarea aplicării pedepsei, stabilind un termen de supraveghere, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa stabilită, inclusiv în cazul concursului de infracţiuni, este amenda sau închisoarea de cel mult 2 ani;
[...]
d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii,[...]
Buna ziua,
Am cateva intrebari pentru un caz oarecum similar, combinat cu dreptul familiei. Sa incep cu datele concrete : sambata 24 ianuarie, accident cu dauna totala a masinii, fara victime, alcoolemie 0.8 g in aerul expirat => permisul suspendat pe un an, urmeaza probabil amenda penala (nu mi-e limpede in cat timp va intra dosarul pe rol).
Deoarece nu este prima data cand soferul a avut un accident pe fond de consum alcool (celalalt accident fiind o tamponare usoara si neraportat la politie) iar pe de alta parte consumul de alcool a dus si la divort, intrebarea mea este :
In cursul procesului, se admite ca proba referitoare la "conduita avuta anterior savarsirii infractiunii" marturia fostei sotii ?
Mai concret, doresc sa depun marturie la acest proces, aceasta fiind prima etapa spre un program de vizita al copilului efectuat doar in prezenta mea. Nu doresc sa restrictionez accesul tatalui la copil, dar date fiind imprejurarile, nici nu am siguranta sa las copilul singur cu el.
Multumesc !