avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere suspendat pentru consum de bauturi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere suspendat pentru consum de bauturi alcoolice

in august 2018 la un control de rutina am fost surprins conducand autovehiculul dupa ce am consumat niste bere. in aerul expirat a iesit 0.59
iar la sange 1,15. Intrebarea mea este ce sanse am sa imi racapat dreptul de a conduce si in cat timp? mentionez ca e prima abatere si dosarul doar acum in luna februarie 2019 a plecat la camera preliminara, multumesc !
Sanse destul de mari spre zero.
E foarte posibil sa ti se anuleze permisul, asta daca esti condamnat, rar am vazut sa scape cineva de condamnare cand e vorba de alcoolemie.
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Alcoolemia nu a fost foarte mare, am avut solutii de renuntare la up in circumstante asemanatoare cu ale dvs.
Daca instanta dispune o solutie de amanarea aplicarii pedepsei, vi se restituie permisul, daca veti fi condamnat la amenda penala sau inchisoare cu suspendarea executarii sub supraveghere, se anuleaza.
Am avut un dosar penal pentru coducere sub influiența alcolului care sa finalizat cu o amendă penală am plătit amendă cum rămâne cu carnetul când pot să-l iau înapoi ? Mulțumesc.
Permisul se anuleaza, se poate sustine examen pentru un alt permis dupa trecerea unei perioade de 6 luni de la achitarea amenzii penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am fost surprins cu alcool la volan,rezultatul fiind ... catalinilau catalinilau Bună ziua! Am fost surprins cu alcool la volan,rezultatul fiind 1,19 în aerul expirat. Există șanse reale să nu mi se anuleze permisul ? (vezi toată discuția)
Alcool la volan... ContSters440914 ContSters440914 Buna ! Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcool (0,93 in aer... si da stiu in sange iese dublu) = dosar penal cu 8luni-1an cu suspenare . Dupa o ... (vezi toată discuția)
Sentinte posibile? conducere sub influenta alcoolului valentin.balasa valentin.balasa Buna ziua, As dori sa stiu care sunt sentintele posibile si cele probabile in cazul meu, explicat mai jos: Acum 3 ani in data de 31.01.2016 am fost oprit ... (vezi toată discuția)