avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinte posibile? Conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinte posibile? Conducere sub influenta alcoolului

Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt sentintele posibile si cele probabile in cazul meu, explicat mai jos:

Acum 3 ani in data de 31.01.2016 am fost oprit la un control de rutina de un echipaj de politie si testat cu aparatul etilotest in urma caruia a rezultat o alcolemie de 0.54 in aerul expirat. Am fost condus la sediul INML pentru recoltare de sange. Acum ceva timp am primit rezultatul de la INML rezultand o alcoolemie de 1.7 in sange. Am fost chemat in judecata (urmeaza sa primesc o citatie).
Mentionez ca nu am si nu am avut niciodata antecedente penale, cazier, amenzi sau orice alte litigii sau probleme cu politia ori legea.
Imi puteti spune in acest caz care ar fii eventualele pedepse care mi se pot aplica? (minime si maxime)?
Va multumesc,
Daca veti fi gasit vinovat, se poate dispune o solutie de condamnare la amenda penala sau inchisoare cu suspendarea executarii sub supraveghere sau se poate dispune o solutie de amanarea aplicarii pedepsei.
Individualizare pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Ok, deci sa inteleg ca sunt 2-3 variante:
1. Amenda penala
2. Inchisoare cu suspendare (fara amenda)
3. ??? partea cu amanarea nu inteleg.
Si permisul? se suspenda se anuleaza?
Doar in cazul 1 si 2 se anuleaza permisul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului Dumi93 Dumi93 Buna ziua, Acum cateva luni am fost oprit de catre un echipaj de politie,control de rutina,iar in urma testarii cu etilotestul a rezultat o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.64 în aerul expirat (măsurare cu etilotestul) mcchris mcchris Buna ziua. Am facut o mare prostie si as avea nevoie de niste sfaturi competente. Am fost depistat cu 0.64 mg/l la etilotest dupa ce am consumat 3 beri intr-un ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - infractiune sau contraventie? cristinaenache cristinaenache Acum aproximativ o luna, cam pe la ora 23, prietenul meu a fost surprins de politie in stare de ebrietate la volan. Conducea cu viteza legala, cu centura pusa ... (vezi toată discuția)