avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Am fost surprins cu alcool la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Am fost surprins cu alcool la volan,rezultatul fiind ...

Bună ziua! Am fost surprins cu alcool la volan,rezultatul fiind 1,19 în aerul expirat. Există șanse reale să nu mi se anuleze permisul ?
Buna seara,

Dat fiind gradul mare al alcoolemiei, balanta înclină către "nu", spre o amendă penală sau condamnare la o pedeapsa pentru care se dispune suspendarea executării acesteia, situații în care se dispune anularea permisului.

Dintre acestea doua, mai avantajoasa ar fi amenda penală fiindcă puteți obține permisul in 6 luni de la data achitării ei.

Cu toate acestea, un răspuns complet puteți obține de la un avocat care sa studieze întreg dosarul dvs și să emită o opinie în cunoștință de cauză.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Exista modalitati de individualizare ale pedepsei in urma carora nu vi se anuleaza permisul. Doar in cazul unei hotarari de condamnare se anuleaza permisul.
Pentru celeritate solicitati organului de up sa achitati dvs contravaloarea probelor biologice si pentru o aparare eficenta, angajati-va avocat specializat in astfel de cauze.
Ultima modificare: Luni, 16 August 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
asta îmsemnând ,,redobândire!?....adică din nou....?
Da, in situația unei soluții de condamnare (amenda penală sau suspendarea executării pedepsei) trebuie sa susțineți examenul pentru obținerea unui nou permis de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat pentru consum de bauturi alcoolice ciprian000 ciprian000 in august 2018 la un control de rutina am fost surprins conducand autovehiculul dupa ce am consumat niste bere. in aerul expirat a iesit 0.59 iar la sange ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru consum de alcool la volan. la ce urmări să mă aștept? VMarius91 VMarius91 Buna ziua! Acum 3 luni de zile eram in drum catre un magazin, am facut stanga pe un bulevard care era prevazut cu linii duble continue galbene insa nestiind ... (vezi toată discuția)
Există o limită pentru alcoolemie în sânge, cutumiară, până la care instanțele de judecată pot dispune amânarea aplicării pedepsei? andreilunca1986 andreilunca1986 Buna ziua. Exista o limita pentru alcoolemie in sange, cutumiara, pana la care instantele de judecata pot dispune amanarea aplicarii pedepsei? (vezi toată discuția)