avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 1,09 - se va intocmi dosar penal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 1,09 - se va intocmi dosar penal?

un prieten a fost depistat cu o alcoolemie de 1.09 in sange, va rog sa-mi spuneti daca i se va intocmi dosar penal si daca pedeapsa va fi cu suspendare.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
cela_alexia, utilizator
Cel mai recent răspuns: cela_alexia , utilizator 18:16, 21 Decembrie 2011
Incepand cu 0,8 este vorba de infractiune si va fi deferit instantei care in functie de imprejurarai il poate condamna fie cu executarea pedepsei fie cu suspendare si in ambele cazuri anularea permisului. In cazul de fata mai mult ca sigur ca va primi o condamnare cu suspendare.
Domnule Tudor, dupa cat timp poate da din nou pentru permis?
Multumesc mult!
Daca pedeapsa aplicata va fi una cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere, se va putea prezenta la examen in vederea obtinerii permisului de conducere pentru toate categoriile avute antreior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
permis v a obtine peste cel putin 2 ani daca i condamnat asta daca nu mai da examen cativa ani la rand pt va avea scris pt ce i s a anult permisul in dosarul de la scoala iar politistul va inclina balanta spre nu ......
Redobandirea permisului se poate face dupa executarea pedepsei (fie condamnare cu suspendare ceea ce este foarte probabil, fie cu executarea pedepsei daca s-a produs si un accident cu victime omenesti) . Aici trebuie avuta in vedere perioada condamnarii in functie de antecedente, vechimea permisului si abilitatea avocatului/aparatorului (va recomand un avocat pentru obtinerea unei perioade cat mai scurte de condamnare). Trebuie sustinut un nou examen , pentru ca permisul va fi anulat. Cat despre alcoolemie 1,09 aceasta este sigur de domeniul penalului fiind peste 0,8.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am fost surprins cu alcool la volan,rezultatul fiind ... catalinilau catalinilau Bună ziua! Am fost surprins cu alcool la volan,rezultatul fiind 1,19 în aerul expirat. Există șanse reale să nu mi se anuleze permisul ? (vezi toată discuția)
Conducerea autoturismului sub influenta alcoolului g3o g3o Buna ziua.De curand prietenul meu a fost prins beat la volan cu o alcoolemie de 0.76.Am fost opriti de politie si am fost dusi la un spital unde i s-au luat ... (vezi toată discuția)
Carnet anulat gabytza84 gabytza84 buna ziua un prieten a fost oprit de politisti si spre ghinionul lui era baut a avut alcoolemie 0.87 asta s-a intamplat acum 3 ani in fine i-au luat carnetul ... (vezi toată discuția)