avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulație cu numere roșii expirate. Cui să mă ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulație cu numere roșii expirate. Cui să mă adresez ca să aflu în ce stadiu se află dosarul și ce s-ar putea întâmpla, ținând cont că nu am antecedente penale?

Salutari!

Recent am trecut prin patania vietii mele, am fost foarte ocupat cu infiintarea unei societati plus dosare peste dosare pentru inscrierea acesteia in Start-up Nation si am uitat complet de dosarul de inmatriculare a autovehiculului meu. Si mare mi-a fost mirarea, cand, intr-o noapte de duminica spre luni(la data 07.08.2017 orele 00:06 ca sa fiu mai precis), am fost oprit pe dreapta de catre un organ de control compus din doi agenti ai politiei Valenii de Munte, Prahova si un jandarm am descoperit faptul ca numerele expirase din data de 31.07. Am fost testat cu etilotestul al carui rezultat a fost 00.0, mi-au fost date jos numerele, am fost insotit pana la domiciliu sa asigur autovehiculul(adica ~200 de metri de unde am fost oprit) si apoi am fost la sediul politiei Valeni, unde, mi s-au intocmit actele:
- Acea declaratie in care a scris ca am fost informat ca mi-au expirat numerele;
- Dovada permis valabila 15 zile;
- Raport de confiscare numere.

Mi s-a spus ca voi fi chemat la audieri in urmatoarele zile asa ca am asteptat. Ieri, 17.08.2017 am primit un plic de la inspectorat in care scrie ca dreptul de a conduce imi este suspendat incepand cu 23.08 pana la solutionarea dosarului.

Intrebarile mele, pentru care mi-as vinde si sufletul sa aflu raspunsuri sunt:

- Cui sa ma adresez ca sa aflu in ce stadiu se afla dosarul?;
- Ce s-ar putea intampla, tinand cont ca nu am antecedente penale?;
- Daca un fost politist care are ura pe mine m-a observat si m-a reclamat si incearca sa imi faca cat mai mult rau, "ma sapa", ce imi poate face?;
- Ce as putea face sa se termine totul? Vreau doar sa iau amenda, sa mi se retina permisul pana la 90 de zile si sa se termine o data.#-o #-o:((

Eu nu sunt scandalagiu, nu am facut rau, nu am incalcat legi, nu as face rau nici macar celor care imi fac rau. Nu mai suport suspansul, am o afacere pe care trebuie sa ma concentrez.

Va rog din suflet sa scrieti orice sfat, orice idee, ORICE m-ar ajuta. Sunt dispus sa si platesc, numai sa scap o data.

Va multumesc din suflet pentru orice fel de ajutor!:sorry:
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Se intocmeste dosar penal pentru infractiunea prevazuta de art.334 NCP
Pentru ca erau expirate de doar 7 zile si nu aveti antecedente penale s-ar putea dispune renuntarea la aplicarea pedepsei, sau amanarea aplicarii pedepsei.
Legat de permis puteti solicia prelungirea dreptului de a conduce.
Solutionarea dosarului ar putea dura foarte mult timp, depinde de dorinta celor care se ocupa de el. Din acest motiv ar trebui sa angajati un avocat care sa faca o cerere pentru incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei. Procurorul hotaraste daca se incheie acordul sau daca va trimite in judecata
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2017
AvTudor_com, utilizator
Am trecut exact prin aceasta situatie in 2007, numere rosii....expirate de o zi! L-am rugat frumos pe politist sa ma ierte, dar nu am gasit intelegere....mi-a intocmit dosar penal.

Sa stiti ca o sa dureze cateva luni de zile bune (in cazul meu a durat 8 luni) cercetarea penala, chiar daca e o speta simpla si fara niciun fel de implicatii.

Cand mergeti in fata procurorului, cautati sa aveti o atitudine cat mai cooperanta, recunoasteti fapta imediat si , poate , scapati cu amenda! Si ei au sute de dosare si, mai mult ca sigur, nu au chef sa trimita pe cineva in judecata pentru un astfel de lucru marunt.

Mergeti si platiti amenda administrativa exact in ziua in care veti fi sanctionat si intorceti-va la procuror sa va dea hartie la mana cu solutia din dosar, astfel incat sa puteti merge la politia rutiera sa vba luati permisul inapoi!

De retinut!

1) Dureaza luni bune, in cazul meu au fost 8 luni de zile.....timp in care nu am putut sa conduc propria masina, cumparata noua....

2) Pentru aceasta infractiune, dovada de la politia rutiera are valabilitate doar 48 de ore si NU se prelungeste! Si e un lucru de nimic.... Daca as fi omorat un om pe trecerea de pietoni...legea spune ca dovada mi se prelungea pana la finalizarea cercetarii penale....ceea ce mi se pare un lucru complet injust si nedrept!

Legea, deh.....
Conducerea unui autovehicul cu numere provizorii (rosii) expirate echivaleaza cu infractiunea de conducere fata permis a unui vehicul.
ing. Ioan Ciobanu
Ei, nu e chiar asa! Conducerea cu numere rosii expirate, atrage , dupa sine, o amenda. Conducerea fara permis atrage, de regula, o condamnare si interzicerea dreptului de a sustine examen pentru obtinerea permisului de conducere inca o perioada anume. Cele doua nu sunt echivalente ca gravitate.

Poate ca masina nu are actele in regula, dar soferul e bun..... In schimb, chiar daca masina e ok, dar soferul nu are permis si e o catastrofa la volan......se pot intampla numai nenorociri....

Nu sunt echivalente!
@catalinm75:
In cazul infractiunii prevazute la art. 334 alin.1 c.p. se elibereaza dovada înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile, daca cititi atent si utilizatorul a precizat. Ulterior, se poate solicita prelungirea dreptului de circulatie in temeiul art. 111 alin. 6 din Oug 195/2002.
In ceea ce priveste amenda administrativa la care faceti dvs referire, acesta se dispunea in conditiile fostului cod penal, acum nu mai este posibil.
Acum, in functie de circumstantele reale/personale ar fi posibila o solutie de renuntare la urmarire penala.
Daca esti trimis in judecata si gasit vinovat pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 334 alin.1 c.p. risti o pedeapsa cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Amenda penala+ zile de munca in folosul comunitatii Nicoletanica Nicoletanica Buna seara! In urma comiterii infractiunii de conducere a unui autoturism cu numere rosii expirate, fratele meu a primit o solutionare pe care o sa o redau ... (vezi toată discuția)
Prins cu numere expirate Ssj4 Ssj4 Buna seara , am mare nevoie de un raspuns cat mai concret ... Deci , in luna octombrie anul trecut , am fost prins cu numere rosii expirate de cateva ore ... (vezi toată discuția)
Are rost să dau examen pentru permis dacă am dosar penal pentru numere expirate? mi s-a spus că mi se anulează Ghita olariu Ghita olariu Daca imi fac dosar penal pt numere expirate si am examen peste catevazile pot da examen mi sa spus dar daca iau examenu imi.anuleaza permisu inca nu e ... (vezi toată discuția)