avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Activitate McCasian

Activitate McCasian

Deci un lucru e clar. Ti se face o nedreptate, si e obligatia ta ca cetatean sa reclami o incalcare a legii, si mai ales e dreptul tau sa il actionezi in instanta folosindu-te de toate modalitatile la dispozitie sa iti dovedesti dreptatea. Nu cred ca ar fi greu sa obtii niste probe daca esti isteata si folosesti mijloacele potrivite, si declaratii ale unora care cunosc situatia. Daca reusesti poate intr-o buna zi o sa ii ajungi tu sefa actualului tau superior.
Deci daca el iti face asta, e greseala ta sa nu ii storci toata ambitia in instanta si apoi sa il trimiti cu coada intre picioare.
Problema e in felul urmator:

Un domn, a adus o masina din Franta, masina avand inca actele si numerele din Franta valabile. Pentru a inmatricula masina, printre altele am nevoie de contract vanzare-cumparare.

Am auzit de la cineva din domeniu, care aduce masini din Franta(altul decat vanzatorul in cauza) ca:

1. mai nou ANAF verifica daca in Franta a fost inmatriculata masina pe o firma, ca nu cumva sa fie firma respectiva cu datorii, ca daca are datorii nu o mai inmatriculeaza. Daca e persoana fizica nu verifica nimic. Mi-a spus ca e ceva lege foarte recenta.

2. Daca domnul X care a adus masina e intermediar in contractele de VC, adica exista contract FRANCEZ-X si X-EU, atunci domnul X va trebui sa imi dea certificat fiscal, chiar in cazul in care el nici macar nu a intrat in tara de cand a cumparat masina. Fiindca el nu a inregistrat masina la administratia financiara, deoarece nu doreste sa o inmatriculeze, si masina poate circula inca cu actele de dincolo valabile.

3. Daca aduc masina cu acte valabile de acolo, cu numere normale de Franta, nu pot sa o inmatriculez pentru ca trebuie sa fie radiata pentru export, deci daca un turist francez venit in Romania vrea sa imi vanda masina lui asa ad-hoc, eu nu o sa o pot inmatricula?

Imi puteti spune daca aceste lucruri sunt intradevar valide? In urma a nenumarate cautari pe google, n-am gasit inca raspuns.

Multumesc