avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare fisa post si amenintare angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare fisa post si amenintare angajat

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt politist local cu atributii pe circulatie.Domnul director nu doreste sa ma mai vada pe mine pe circulatie si doreste sa puna pe altcineva in locul meu. Mi a modificat fisa postului spunand ca mi a luat atributiile, adica nu mai am voie sa constat si sa aplic sanctiuni. Ma hartuit si ma amenintat ca trebuie sa semnez fisa postului modificata de dumnealui pentru ca altfel va gasi o modalitate pentru a ma convinge si a ma sanctiona. Bineinteles ca nu am cedat amenintarilor dumnealui. Ma trimis pe teren patrula.Acum cateva zile am venit la servici, la tura iar dumnealui ma trimis acasa pentru ca nu mai am ce cauta in servici deoarece nu vreau sa semnez fisa postului.Bineinteles nu am plecat si am chemat liderul de sindicat pentru rezolvarea acestui abuz. Conform constitutiei romaniei art 41 alin 1 este ingradirea dreptului la munca. Va rog sa ma ajutati, are voie sa modifice fisa postului fara un temei legal si a ma obliga s o semnez si mai ales are voie sa ma sanctioneze pentru nesemnare? Va rog un raspuns urgent si de cei in specialitate deoarece traim in teroare atat eu cat si ceilalti colegi.
Va multumesc anticipat!
Va rog un raspuns urgent si clar
Cel mai recent răspuns: dreamlife , utilizator 14:58, 27 Mai 2015
Problema este discutabila, avand in vedere ca exista doua opinii in practica:
1 - angajatorul poate modifica unilateral fisa postului

2 - fisa postului nu poate fi modificata decat prin acordul partilor.

Salariatul in cauza are optiunea de a se adresa instantei de judecata care sa stabileasca legalitatea sau nelegalitatea deciziei angajatorului de a modiifca unilateral fisa postului.

Nimeni nu poate fi obligat sa semneze un astfel de act aditional. In situatia in care se ajunge la semnarea lui , sub presiunea angajatorului, atunci instanta de judecata poate anula actul pentru vicierea consimtamantului.
~ Conținut șters la cerere ~
noi angajatii stim foarte bine ce l nemultumeste pe domnul, curand am facut cursurile de formare si perfectionare si motivul este ca nu iam tinut dumnealui trena pe acolo si am luat note mai mari . A spus pe acolo ca abia asteapta sa ma intorc la munca ca sa ma mute, va dati seama ca mie personal mi se par niste ambitii prostesti, de gradinita, ce sunt eu vinovata ca nu se face dumnealui placut. Si exact de cand m am intors la munca a inceput santajul si amenintarile
exact asta am facut acum, am facut plangere la Primar si daca nu se rezolva nimic, facem plangere la procuratura si mai departe. Nu mi se pare normal sa fiu hartuita, amenintata si santajata pentru problemele dumnealui personale. Cum se face ca pana acum ma lauda ca eram cea mai buna iar acum dintrodata nu mai sunt buna , ca nu mai doreste dumnealui sa ma vada pe circulatie.
Probabil ca doreste sa nu mai fiti angajata , de va sicaneaza in acest fel.

Fisa postului poate fi modificata unilateral de catre angajator, in anumite situatii.

Alte discuții în legătură

Se poate modifica fisa post salariatei revenite din cic? Moncuta Moncuta Buna ziua. Avem urmatoarea situatie: O salariata se intoarce din concediu crestere copil cu 2 luni mai devreme. Pe postul acesteia exista la un moment dat o ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului monik monik buna ziua! fisa postului poate fi modificata unilateral de catre angajator? imi puteti indica va rog si care e temeiul raspunsului dvs? multumesc mult! (vezi toată discuția)
Mutare temporara personal contractual dianam5 dianam5 Ma confrunt cu fenomenul hartuirii morale la locul de munca. Am avut doua cercetari disciplinare intr-o luna. Intre cele doua cercetari am fost constransa sa ... (vezi toată discuția)