avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate Elena-Ionela

Activitate Elena-Ionela

Am alaptat pana la 6 luni ( din cauza stresului am avut mari probl cu lactatia, cu toate ca in cele 10 zile in care am stat cu copilul la terapie intensiva am avut suficient, ulterior cu ceaiuri, medicatie ). El nu cunoaste nimic ce tine de copil pt ca interesul lui nu este acesta, cand incep sa-i spun ce face, ce mananca, incepe sa ma jigneasca si sa ma sicaneze ( de unde stiu ca doar umblu aiurea si las copilul singur sau cu mama mea, aceasta este varianta decenta care o pot scrie ). Din contra cand, nu stie sa se joace cu el, il chinuie mereu, are pretentia ca el sa mearga , de pe la 6 luni ( nu tine cont ca s-a nascut prematur la 34 de sapt). M-am gandit si la aspectul privind presa, dar cu siguranta voi deschide " cutia Pandorei"( avocata imi spune sa mai astept, familia din contra vrea sa mearga direct la un post national). Este un individ foarte minciunos, razbunator, agresiv. Si cei de la sectie si insp de zona de la DAC ( psiholog) mi-au spuc clar ca de el nu voi scapa si ca doreste sa mi faca rau. Si orasul in care locuiesc e f mare ( Iasi) si " relatiile" lui sunt din partidele politice aflate la conducere ( national). Trebuie sa ma int sa vad cu pot face ceva si in afara instantei, dar din pacate imi este si f greu, timpul ii este alocat copilului si cu greu ma despart de el ( este in per in care plange dupa prezenta mea ).
Astazi la termen, a facut o modificare verbala, schimba actiunea. Vrea un program de vizita : 4 ore zilnic cu anuntare in prealabil printr-un mesaj, in acel int sa-l ia pe fiul nostru fara prez mea si 2 week enduri pe luna, de vineri seara pana dum seara, sa-l ia la el acasa ( copilul are doar 8 luni ).
Vreau sa gasesc o cale sa diminuez prog de vizita stab prin ord pres. Pana la urm termen la div mai sunt 3 luni si sincer nu stiu cat mai rezist si nici nu pot pleca nicaieri cu copilul ( concediu), parca sunt arestata la domiciliu.
Prima avocata a fost cumatra noastra, a depus dovada delegatie la primul termen si mi-a spus sa nu ma prez nici eu, nici martorul. Nu a fost admisa si s-a judecat in lipsa, de aici si rezultatul dezastruos, a fost crezut el. (a fost sicanata in permanenta si am decis sa o schimb, plus ca am inceput sa am dubii in priv ei ). A doua a preluat deja apelul la ord pres si primul termen la ordin de prot. A fost ceva de genul " la pomul laudat ", un avocat bun dupa recomandari( doar atat ). La ordonanata pres am facut apel, nu s-a admis nici o schimbare( cu a doua avocata ).Cu a treia avocata am continuat ord de prot si primul termen la div. Este un avocat bun, luptatoare, poate cam tanar. La ordin abia sapt trecuta s-a dat verdictul ( nu se acorda), sunt in apel. La ordin de prot am facut din prima cerere de recuzare, nu s-a admis. Avand in vedere ca in ord pres a dat program de vizita si ordinul ar fi anulat acest program, nu cred ca vreu-un jud isi va anula o hot jud. Acum a facut o alta act in instanta, ord pres incredintare minor pe motive minciunoase: sunt violenta cu copilul , ca sunt nebuna, nu am grija de el, il las in grija unor femei batrane.
Este un individ care isi calculeaza fiecare pas, un jucator de poker si cu dep in priv pacanelelor. De la prima vizita a venit cu un dispozitiv de inregistrare( a recunoscut in ultima act jud si a si depus un cd ) si a incercat sa ma sicaneze si sa ma provoace mereu. Se plimba cu cop in brate si radea din sesin si spune ca rade si copilul, bineinteles ca nu radea. incepea sa tipe ca am dat in el si si-a dat si o plama si m-a si impins in ac moment, am chemat pol si am facut o planfere la pol, apoi am facut o sesizare DAC sa cer asistenta.(dupa aprox 50 de zile mi a facut plagere penala de lovire ). Imi vb f urat , dar mimeaza pe buze si ma enerveaza ( nu stiam ca sunt inregistrata ). Intr-o alta vizita , a dat cu piciorul in mine si am chemat si pol ( nu am fost niciodata singura) , au fost martori si am si certif medico legal ( entorsa si echimoza ). M a urmarit intr-o zi cand mergeam la posta si m-a facut nebuna si mi-a adresat tot felul de cuv jignitoare, angajatele m-au luat in spate si am sunat la 112 si a fost amendat. Zilele trecute m-a urmarit in parc, am fugit in masina si m-a sicanat si blocat in trafic, am scapat si in fata blocului iar m- blocat si a incept sa faca scandal.Am fugit la sectia de pol in parcare si acolo a dat cu piciorul in mine si ne-a amenintat pe mine si pe mama mea cu moartea si tipa ca u il urmaresc prin oras. Dupa ce am fost livita in casa, am instalat o camera video pe trepied sa il inreg si a inceput scandalul pt ca nu mai putea sa-si fabrice dovezi audio false si a inceput sa vina spre mine, sa ma calce pe picioare. A sunat la 112 sa vina salvarea sa ma calmeze ca sunt nebuna, bineinteles ca nu a venit salvarea, cei de la sectie stiu f bine sit noastra, doar sa le spun numele si stiu unde sa vina. Si exemplele pot continua, sunt f multe.
Dupa sesizarea la DAC in care solicitam asistenta la prog de vizita, am mers in audienta la primar pt a gasi o solutie ( eram si sunt disperata ). Dupa audienta, m-au sunat de la DAC sa vin sa am o discutie cu ei. Mi s-a spus f clar, ca intamplator printre consilierii primarului se afla o pers care il cunoste pe sotul meu si ca ar fi bine sa ma potolesc si linistesc cu astfel de actiuni. Mi-a citit un rasp si mi a spus ca il voi primi in 2 zile. Raspunsul l-am primit dupa 3 sapt , exact a doua zi dupa un termen de la ord de prot si diferea in totalitate. in rasp spunea ca mi-am luat angaj sa rev situatia din resurse proprii.
Sotul meu m-a amenitat mereu ca ''are un nume in oras, si-i va deschide orice usa" si consilierul la care faacea referire cei de la DAC este nasul lui de botez.
Maine avem primul termen pt ord pres stab domiciliu minor. Sapt aceasta nu s-a prez la nici o vizita si nici nu anunta. Nu contribuie cu nimic la cresterea copilului, din contra vrea pensie alim de la mine ; castig f bine si cat am fost impreuna doar eu am sustinut fin fam ( avea si inca are dat f mari ). Lui nu-i pasa de copil, cat vine la vizat doar un sf din timp il acorda, restul este pt a ma sicana si provoca si a pune o presiune enorma pe mine. A amenintat ca-mi va rapi copilul daca are ocazia, din ac motiv ma sperii cand il vad in afara si sunt cu copilul.Toate ac plangeri le-am facut doar dupa ce ne-am desp in fapt, pana atunci mi-a fost rusine si il mai si iubeam.
Aici am spus doar cateva, situatia este mult mai complicata si complexa. Parca as fi intr-un cosmar.
Sunt in divort din luna nov 2014 si urm termen este in luna sept 2015. Intre timp sotul meu a obtinut prin ord pres drept de vizita a minorului (7 luni are in ac moment) la domiciliul meu ( locuinta prop pers obtinuta inainte de casatorie) de 3 ori pe sapt cate 2 ore. Decizia instantei a pus-o imediat in executare. La recomandarea celor de la sectia de politie din zona, am depus pt obtinerea rdinului de protectie care "intamplator" a ajuns la acelasi judecator care a judecat si ord pres stab vizita minor. Mentionez ca este o pers violenta fizic si verbal, dependenta de jocuri de noroc. Are plangeri penale de furt ( mi-a furat un card de credit si l-a golit), de hartuire, de lovire, la DIICOT (accesat conturi pers mail, fb, banca ). La fiecare vizita m-a inreg fara stirea mea, pt a ma provoca si a obt dovezi ca sunt o pers ''instabila psihic ". Aceste inreg le va folosi in alt proces intentat de el : ord pres stab domiciliu minor ( doreste sa-mi ia copilul). Interesul lui nu este copilul, este doar sa ma faca pe mine sa sufar pt ca am hot sa divortez de el si am aratat familiei lui ce fel de om este . Nu participa cu absolut nimic in cresterea copilului, doar m-a lasat plina de dat si a chelt toti bani pt nastere la jocurile de noroc. Are relatii in oras ( consilieri ) cu ajutorul carora a reusit sa intervina in mai multe locuri. Chiar am fost chemata la asistenta comunitara si mi s-a spus sa ma linistesc cu plangerile la politie si la asistenta sociala ca intamplator el cunoste un consilier. Situatia este mult mai ampla si mai grava comparativ cu ce am scris aici. Doresc sa stiu cum pot sa anulez sau sa modific ord pres priv vizita minorului, pt ca sincer nu cred ca mai pot rezista inca cateva luni pana se va pronunta div si stab custodia . Mentionez ca eu doresc custodie exclusiva si nu pot sa-mi las copilul pe mana unui individ care vrea doar bani si sa mi faca mie rau. Va multumesc anticipat!