avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anulare/ modificare ordonanta presedintiala vizita ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anulare/ modificare ordonanta presedintiala vizita minor pusa in executare

Sunt in divort din luna nov 2014 si urm termen este in luna sept 2015. Intre timp sotul meu a obtinut prin ord pres drept de vizita a minorului (7 luni are in ac moment) la domiciliul meu ( locuinta prop pers obtinuta inainte de casatorie) de 3 ori pe sapt cate 2 ore. Decizia instantei a pus-o imediat in executare. La recomandarea celor de la sectia de politie din zona, am depus pt obtinerea rdinului de protectie care "intamplator" a ajuns la acelasi judecator care a judecat si ord pres stab vizita minor. Mentionez ca este o pers violenta fizic si verbal, dependenta de jocuri de noroc. Are plangeri penale de furt ( mi-a furat un card de credit si l-a golit), de hartuire, de lovire, la DIICOT (accesat conturi pers mail, fb, banca ). La fiecare vizita m-a inreg fara stirea mea, pt a ma provoca si a obt dovezi ca sunt o pers ''instabila psihic ". Aceste inreg le va folosi in alt proces intentat de el : ord pres stab domiciliu minor ( doreste sa-mi ia copilul). Interesul lui nu este copilul, este doar sa ma faca pe mine sa sufar pt ca am hot sa divortez de el si am aratat familiei lui ce fel de om este . Nu participa cu absolut nimic in cresterea copilului, doar m-a lasat plina de dat si a chelt toti bani pt nastere la jocurile de noroc. Are relatii in oras ( consilieri ) cu ajutorul carora a reusit sa intervina in mai multe locuri. Chiar am fost chemata la asistenta comunitara si mi s-a spus sa ma linistesc cu plangerile la politie si la asistenta sociala ca intamplator el cunoste un consilier. Situatia este mult mai ampla si mai grava comparativ cu ce am scris aici. Doresc sa stiu cum pot sa anulez sau sa modific ord pres priv vizita minorului, pt ca sincer nu cred ca mai pot rezista inca cateva luni pana se va pronunta div si stab custodia . Mentionez ca eu doresc custodie exclusiva si nu pot sa-mi las copilul pe mana unui individ care vrea doar bani si sa mi faca mie rau. Va multumesc anticipat!
E greu de spus daca veti obtine custodie exclusiva.
Nici cu dreptul de vizita nu cred ca o sa va place ce va hotara instanta.
Doar o limitare ati putea obtinebdar va trebui sa va anagajati avocat bun ca sa aveti sanse.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aţi făcut recurs la Ordonanţa Preşedinţială?
Bănuiesc că nu. Dar ordinul de protecţie s-a judecat? Dacă nu, faceţi bine şi recuzaţi judecătorul.
Copilul e foarte mic, de ce nu-l alăptaţi? Un copil alăptat la sân nu poate fi luat de la mamă!
Apoi, Autoritatea tutelară are menirea de a media conflictele, în interesul copilului, nu să vă atenţioneze ca să fiţi cuminte! FScrieţi-le şi dumnealor o scrisoare, o faceţi în dublu exemplar şi luaţi număr de înregistrare.Scrieţi şi la DGASPC! Cereţi audienţă la conducătorii acestor instituţii, tot în scris.
În scrisoarea adresată autorităţilor, le cereţi ajutorul pentru remedierea situaţiei, în interesul superior al minorului.
Descrieţi că este dependent de jocurile de noroc-aveţi dovezi? martori, poze, emailuri?-că este violent fizic şi verbal în faţa copilului-dovada plângerile la poliţie, martori, că nu contribuie material pentru copil-martori; cereţi consiliere, mediere, ajutor. Este foarte important.
La fel, ar fi bine ca la vizitele lui, să nu fiţi singură acasă.
Instituţiile sunt obligate să vă răspundă la sesizări în termen de 30 de zile, dacă nu vă răspund, reveniţi cu alte adrese.
Puteţi cere la DGASPC şi monitorizarea programului de vizită, tot în interesul superior al copilului.
Am si eu o nelamurire:
In plangerile penale enumerate, persoana vatamata sunteti dvs? I-ati facut plangeri si inainte sau doar dupa divort? Cu copilul cum se poarta?
Ma gandesc sa solicitati pe calea ordonantei presedentiale suspendarea programului de vizita.

@martonze: Avand in vedere ca cele doua dosare au un obiect diferit, nu cred ca se va admite nici recuzarea.
Programul de vizita este la domiciliul mamei, deci nu ia nimeni copilul de langa mama.


againstPAS, eu nu sunt de acord cu aceste hotărâri cu vizita la domiciliul mamei, din motive lesne de înţeles, mai ales din descrierea situaţiei prezentate de user, care e similară cu ce am trăit eu însămi: omul e violent şi, prin această hotărâre, este violată oaza de siguranţă şi intimitate a mamei şi copilului. Este absolut aberant ca o instanţă să hotărască intrarea unei persoane indezirabile pe domeniul privat, adică în apartamentul proprietate personală, chiar dacă acolo domiciliază copilul comun.
În situaţiile conflictuale,instanţele ar trebui să decidă programe de relaţii în medii neutre, de exemplu într-un spaţiu adecvat la DGASPC sub supravegherea unor psihologi sau în spaţii publice populate, pentru evitarea violenţelor sau agresiunilor fizice şi verbale.
Apoi, este la fel de aberant să se stabilească programe de vizită prin Ordonanţe preşedinţiale, fără a se analiza cauza, fără acceptarea de dovezi, doar aşa, să fie o hotărâre!
Este evident în cazul de faţă că vizita la domiciliul copilului a tatălui violent fizic şi verbal nu este în interesul superior al copilului, chiar dacă este încă sugar, copilul simte atmosfera negativă creată de certurile dintre adulţi.
@ martonze
Personal si mie mi se pare inadecvat un astfel de program la domiciliul mamei in general, din varii considerente.
Iar cu ordonantele presentiale, au si ele utilitatea lor. Un litigiu pe procedura clasica sa zic asa, poate dura mai mult de un, poate doi. Ar fi absurd ca intr-un asemenea interval parintii nerezidenti sa nu-si vada copiii. Pe de alta parte, cunosc si eu cazuri de decizii inepte pe calea ordonantei, care au repercursiuni grave in relatia parinte copil. Dar daca asa scrie in lege ca instanta stabileste in functie de interesul minorului, discutia noastra devine din pacate desueta.

Alte discuții în legătură

Exista posibilitatea modificarii unui program de vizitare obtinut pe cale de ord.pres tot cu o ord.pres de micsorare prog vizitare? mihaela2007 mihaela2007 s-a stabilit un prog de vizitare pe cale de ord pres irevocabil si definitiv fara a se mentiona ca e valabil pana la judecarea dosar custodie definitiva - ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor Robertzap14 Robertzap14 Buna ziua , Daca este pe rol un dosar pt stabilire domiciliu minor ( recunoscut de tata , relatia \"parintilor\" fiind concubinajul), tata poate primi drept ... (vezi toată discuția)
Cum formulez o suspendare a dreptului de vizitare a minorului ContSters175020 ContSters175020 s-a judecat fondul pt ordonanta stabilire program vizitare, recursul e peste o luna jumatate. se poate introduce acum o ordonanta suspendare drept vizitare , ... (vezi toată discuția)