avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor

Buna ziua ,

Daca este pe rol un dosar pt stabilire domiciliu minor ( recunoscut de tata , relatia "parintilor" fiind concubinajul), tata poate primi drept de vizita ,inclusiv luarea minorului in vacante ?
Mentionez ca atat mama cat si tatal stau in.orase diferite , distanta fiind de aproximativ 450 km intre orase .
Poate mama minorei sa ii refuze dreptul de a lua tatal copilul in vacante ?
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 15:07, 13 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Cum adica un rol activ in.proces ?
Problema este la mama.copilului, i-a zis ca niciodata nu o sa. Ii dea niciun judecator dreptul sa ia fata in. vacante ; si daca se stab dreptul de vizita , copilul trebuie sa fie insotit de ea
Tatal nu are antecedente, este curat, om simplu.
Ma puteti indruma , ajuta cu un raspuns ...pont....
Mentionez ca ii fiecare luna trimite bani pentru minor, plus vizite in orasul minorului in.limita posibilitatilor;
Dar lunar contribuie financiar
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator
Orice judecator incuviinteaza parintelui nerezident dreptul la program de vizitare, inclusiv petrecerea de vacante, daca acesta nu e contrar interesului superior al copilului. Daca nu e violent, nu consuma droguri, nu se ocupa de trafic sau infractiuni legate de viata sexuala, daca nu are antecedente care sa dovedeasca ca omul reprezinta un pericol la adresa copilului, cum ar fi: il tine nemancat, il poarta in carciumi, la jocuri de noroc, nu-l supravegheaza sau altele asemenea, va obtine un program de vizitare. Pentru asta trebuie sa depuna la judecatorie o cerere pe calea ordonantei presedintiale, in care sa ceara un program.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)
Hotarare instanta prin care respinge intelegerea partilor Antoanela Geaman Antoanela Geaman De curand am intalnit o Sentinta prin care se respinge intelegerea partilor privitor la dreptul de vizitare al tatalui hotararea suna asa: [quot]Respinge ... (vezi toată discuția)