avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... EXERCITARE PROGRAM VIZITA MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

EXERCITARE PROGRAM VIZITA MINOR

Buna ziua tuturor!
Citez din hotararea judecatoreasca stabilire program vizitare minor:
"Incuviinteaza reclamantului dreptul de a avea legaturi personale cu minora:
- ..... prin luarea minorei la domiciliul reclamantului;
- .... in vacanta... prin luarea minorei la domciliul reclamantului."
Intrebari:
1. am obligatia sa ma duc sa o iau sau trebuie sa o aduca?
Refuza sa o aduca si-mi cere mie sa ma duc sa o iau. Trebuie?
2. hotararea e restrictiva in sensul domiciliul reclamantului?
Adica el de multe ori ia fetita si o lasa la sora-sa, chiar si peste noapte. Am dreptul de a solicita respectarea ad literam a hotararii? La mijloc sunt multe vorbe nepotrivite pe care familia le profereaza permanent la adresa mea, ca mama, minciuni si afirmatii pe care chiar fetita incearca sa le combata zicand ca nu e adevarat, dar i se spune sa taca pt ca e mincinoasa sau ca asa o invat eu sa spuna!
Nu stiu ce sa fac! Refuzul lui de o aduce face parte din repertoriul lui curent, singura lui grija fiind sa iste discutii, certuri si conflicte!
Am obosit de atatea discutii si incapatanare!
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
luminutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: luminutza , utilizator 09:16, 4 Ianuarie 2011
1.aveti obligatia sa luati si sa inapoiati minora la domiciliul unde locuieste.
2.in principiu, DA.
Eu inteleg asa, ca dvs .sunteti mama minorei, iar tatal are stabilit prin hotarare judecatoreasca dreptul de vizita cu luarea acesteia in domiciliul sau dupa un program stabilit de instanta.
Deci, singura dvs. obligatie este de a nu impiedica tatal sa-si exercite dreptul de vizita conform hotararii instantei, prin urmare:
1.-tatal este obligat sa ia minora si sa o aduca si nu dvs.,
2.-tatal poate lua minora in domiciliul sau, nu in domiciliul altuia, pentru ca acesta este si motivul pentru care se efectueaza ancheta sociala la domiciliul tatalui in cazul stabilirii programului de vizita , pentru ca instanta sa verifice daca acolo sunt conditii optime pentru ca minorul sa locuiasca cat are programul stabilit.
Da eu sunt mama minorei. Desi nu am fost explicita, am inteles ca raspunsurile se refera la parintele care a obtinut progranmul de vizita, in speta tatal.
Asa vad si eu lucrurile. Dreptul de vizita este dreptul lui exclusiv, conform hotararii, iar eu nu ma opun exercitarii. Dar in nici un caz nu cred ca trebuie sa am vreo contributie la ducerea la indeplinire, mai ales cu caracter de obligatie, asa cum incearca el s-o impuna.
In legatura cu lasarea la alt domiciliu in fafara de cel al tatalui, nu am gandit din punct de vedere al anchetei sociale, ci numai al relatiilor cu rudele tatalui.
De la interpretarea mea bazata doar pe bunul simt, pana la partea legala e cale lunga....
Multumesc tare mult! Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara cu minorul CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Pe scurt, intrebarea vizieaza daca parintele la care nu s-a stabilit domiciliul minorului se poate deplasa in strainatate cu minorul in baza hotararii ... (vezi toată discuția)
Vreu fetita inapoi bitzudain bitzudain buna! ma numesc daniel si am o relatie de 6 ani. nu suntem casatoriti, dar avem o fetita de 3 ani inpreuna. fetita este trecuta pe numele meu. acum 1 an am ... (vezi toată discuția)
Vizita minora UTILIZ UTILIZ Buna, Sunt divortat, in urma casatoriei avem o fetita de 3 ani care a fost incredintata spre crestere mamei. In urma divortului am obtinut dreptul la vizita ... (vezi toată discuția)