avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz acord de iesire din tara cand e programul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte

Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata pana duminica) si este scris in hotarare.
Buna ziua,
Puteti sa refuzati dar credeti ca faceti bine?
Eu zic sa dati acel acord si va veti vedea copilul in alta sambata si duminica.
Da, puteti refuza sau puteti propune mamei un program alternativ, respectiv sa il dea mai multe week-end-uri inainte de plecare ca sa acopere perioada in care e plecat. nDat fiind faptul ca vorbim de binele copilului, nu cred ca I-ar strica o iesire. Personal va sfatuiesc sa conditionati acest acord de respectarea programului, sa spuneti mamei ca ii dati acordul daca de exemplu in luna de dinaintea plecarii copilul petrece 3 week-end-uri cu dumneavoastra, pentru a acoperi perioada plecarii.nDe asemenea puteti sa ii comunicati ca ii dati acordul dupa ce discutati cu copilul si vedeti ce parere are acesta despre calatorie, daca isi doreste sau nu. nIntre timp fosta sotie v-a comunicat detaliile plecarii?nNu dati niciodata in scris ca refuzati acordul, mereu sa precizati ca ii dati acordul insa in anumite conditii pentru a fi sigur ca se respecta dreptul copilului de a avea legaturi cu amandoi parintii.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2016
When, utilizator
Va multumesc. Eu i-am mai dat acordul sa plece cand era program si mi-a promis ca il voi vedea in alta zi, dupa care a zis ca in ziua aia nu mai vrea copilul. Sunt patit. Daca ar putea ar alege mereu sa plece in weekendurile cand este program ca sa stranga refuzuri pentru judecatorie. Am inteles ca daca strange mai multe refuzuri imi ia instanta custodia.
Nu cred ca e adevarat insa din cauza asta nu o sa mai refuzati, in plus o sa stabiliti zilele de vizita INAINTEA plecarii, nu dupa plecare iar in conditiile in care copilul nu vrea sa vina nici dumneavoastra nu va puteti da acordul sa mearga intr-un loc unde suspectati ca nu vrea sa mearga.
Ii spuneti ca da, sunteti de accord ca minorul sa iasa din tara dupa indeplinirea programului de vizita si propuneti niste week-end-uri inaintea plecari care sa acopere week-end-urile lipsa.
Daca doamna nu vine ca nu vrea copilul atunci puteti sa ii spuneti ca nu puteti sa vi-l dati pentru ca deja ar fi prea multe week-end-uri ale copilului fara dumneavoastra, ca deja este instrainat si ca daca petrece prea mult timp in absenta dumneavoastra va temeti ca va va respinge complet.
De asemenea, o rugati pe fosta sotie sa propuna ea program INAINTEA plecarii pentru a echilibra programul de vizita.
Sa va feriti sa spuneti NU. Mereu mentionati ca va dati acordul si imediat dupa specificati conditiile in care o faceti.
Mergeti la un avocat si o notificati asa incat sa aratati ca ideea iesirilor din tara e una foarte buna, dar ca orice iesire cu copilul in programul de vizita cu dv. e una foarte proasta. O rugati sa schimbe weekendurile intr-un fel sau altul, ori il schimba pe cel in care pleaca, ori il schimba pe cel cu vizita dv.
Notificare, daca e nevoie o discutie sau, daca nu, asteotati un raspuns. Ii dati o data limita si ii aratati care e ultima zi in care puteti da acordul la un notar.
Dar e necesar sa fie fara subterfugii, fara dublu-sens, totul clar, sincer, exprimat corect raportat la interesele copilului.

Alte discuții în legătură

Autoritate părintească exercitată în comun. Își poate schimba domiciliul părintele rezident - mama - fără acordul tatălui? Desperados Desperados Buna ziua.In urma unui divort cu custodie comuna domiciliul copilului la mama,adica la mine.Programul de vizita este prima si a treia vineri din luna de la 18 ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor ContSters376123 ContSters376123 Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa clarific un aspect din hotarirea jud care precizeaza programul de vizitare minor de catre tata. Astfel se spune ca tatal ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna mara2017 mara2017 In urma divortului, eu am custodia copilului. De curand, tatal, a cerut custodie comuna, desi nu si-a vizitat copilul de mai multi ani si nici nu pastreaza ... (vezi toată discuția)