avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este legala cumularea zilelor de vizita si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este legala cumularea zilelor de vizita si desfasurarea retroactiv pe perioada vacantei de vara?

Buna ziua!
Sunt intr-o mare dilema si as vrea sa va cer parerea.
Tatal copilului are prin sentinta dreptul de a lua copilul la domiciliul sau 1 zi si jumatate in week-end o data la 2 sapt, 2 zile de Pasti si de Craciun la fiecare 2 ani si o luna in vacanta de vara.Ultima data a vazut copilul acum un an,in vacanta de vara am fost cu copilul in tara si nu s-a prezentat,la fel si de Craciun (eu si copilul suntem in Italoia,iar el in Suedia).Zilele trecute a venit cu o cerere un pic cam ciudata si anume : sa calculam cate zile ar fi avut dreptul sa ia copilul in toata aceasta perioada si sa il las la el pe perioada vacantei de vara .
Sunt obligata prin lege sa acccept desfasurarea retroactiva a perioadei de vizita?Eu refuz plecarea copilului la el,cu ceva timp in urma m-a amenintat ca daca va avea copilul la el,nu o sa il mai vad,deci nu am incredere sa il las acolo.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:01, 29 Martie 2012
Ambii parinti respecta hotararea judecatoreasca, daca dansul nu si-a exercitat dreptul la vizita, zilelea acelea nu se recupereaza/ compenseaza.
Lasati copilul la tata doar daca vreti si considerati ca e in interesul copilului ca vizita sa se defasoare si in afara programului de vizita
Daca nu este in interesul superior al copilului, refuzati cererea tatalui, pentru ca nu are ce sa va faca pe cale legala.
Riscul, daca nu va intelegeti pe cale amiabila cu privire la acest subiect, poate fi acela de a va actiona (din razbunare) in instanta pentru modificarea programului de vizitare, in sensul extinderii acestuia.
Dar, daca nu l-a vazut de un an, va fi greu sa obtina un program mai lung,in conditiile in care nici macar programul fixat initial nu a fost capabil sa il respecte.
Zilele prevazute in hotarare trebuie respectate daca analizam totul conform hotararii.
Zilele in care nu si-a exercitat dreptul nu se pot compensa decat daca v-ati inteles anterior in acest sens.
Adica de comun acord ati considerat ca este mai bine pentru copil asa.

El poate avea dreptul daca ii recunoasteti acest drept deoarece nu este interzis sa compensati zilele de vizita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor ContSters376123 ContSters376123 Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa clarific un aspect din hotarirea jud care precizeaza programul de vizitare minor de catre tata. Astfel se spune ca tatal ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre mama Ramona Manea 27 Ramona Manea 27 Se poate ca un parinte sa aiba drept la vizita in fiecare weekend ? Am cerut exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre mine si modificarea ... (vezi toată discuția)