Buna ziua,
Ca societate am achizitionat un contract de cesiune pentru un teren in mai pretul de cesiune cf contract de credit este de 275797 euro,societatea a platit 200000 euro ca pret total al cesiuni . In iunie a venit actul de adjudecare care este pe 242000 euro. Ce fac cu diferenta dintr pretul adjudecat si pretul platit. Cum inregistrez in contabilitate cei 42000 euro cf legii contabilitati .
Va multumesc!
Buna ziua,
Asi dori sa stiu daca poti da in judecata rudele unei persoane decedate, in legatura cu o chitanta de mana pt un teren (persoana de la care sa cumparart terenul a decedat si nu stim nimic despre rudele acesteia) stim doar ca exista de pe urma ei (a decedatei) un certificat de mostenire din 2001 despre care nu vrea notarita sa ne dea nici o relatie decat daca o cere instanta sau venim cu cerificat de grefa.
Va multumesc!
Buna ziua,
Am deschis un dosar in instanta contra statului ptr o chitanta pe un teren care a apartinut bunicului in urma actelor cerute de instanta. Am descoperit ca cel de la care sa cumparat pamantul cu chitanta are 3 mostenitor care au decedat si ei conform acte primite de la camera notarilor. Unul din cei 3 are la randulu lui un certicat de mostenire la un anume notar care nu vrea sa ne dea nici o relatie cum ii chiama pe mostenitori (ca sa vedem daca mai este in viata unul) ca sa continuam cu dosarul impotriva respectivului care este viabil.
Exista un forum superior al notarilor care sa imi dea aceste informatii? Pentru ca judecatoarea nu doreste sa inainteze o cerere catre respectiva notarita decat dupa ce platesc taxa de timbru care e de 20000 lei(pentru care trebuie sa fac imprumut la banca) care va fi pierdere de bani daca cei de pe titlul nu mai treiesc si trebuie sa ma intor iar la judecata cu statul.
Va multumes!
Am mai vorbit cu un alt notar din sectorul unde a decedat defunctul si a zis sa ne vedem luni fara sa imi spuna ce acte trebuie, nu inteleg de ce e asa mare secret.
In plus ca nu am chitanta este la un alt mostenitor si nu doreste sa imi dea o copie, pot deschide calitate de mostenitor doar cu certificatul de deces?
Nu prea ai ce dezbate la succesine ca nu are decat o chitanta de mana asa ca imi trebuie calitate de mostenitor pentru a intra in posesia diferitor acte de primarie etc..pentru a stabili bunul care va fi ulterior impartit
Am vorbit cu un notar si a zis ca se face doar in termen de 1 an la cerere, se elibereaza dupa acesta perioada doar la cerea instantei. Nici macar nu a zis ce acte sunt necesare nu stie nimeni sa ma indrume va rog.