Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns. Tatal minorei lucreaza momentan in Danemarca. Ieri am fost la un executor si mi s-a spus ca ei nu pot face mare lucru pentru ca nu au jurisdictie in afara tarii, in sensul ca nu pot pune poprire pe salariul tatalui ci doar pe conturile sale din tara. Problema e ca nu cunosc care sunt veniturile sale actuale si acesta continua sa nu isi respecte indatoririle stabilite de comun acord. Ce lege imi vine in sprijin sa pot cere legal ca tatal sa isi achite indatoririle fata de copilul sau ?(precizez ca acest copil are o forma de autism si sprijinul financiar este foarte important). Multumesc
Buna ziua,
Am decizie judecatoreasca definitiva in care tatal e obligat sa plateasca minorei 1/4 din venitul sau numai ca acesta nu-i plateste suma convenita de noi printr-un acord de mediere, intre timp si-a schimbat si locul de munca in afara tarii si in continuare ( va dau un exemplu daca fata sta la el o saptamana ii pune cu 200 ron mai putin pe motiv ca a stat la el) nu respecta intelegerea. Care ar fi pasii pentru o punere in executare a deciziei si respectarea acesteia de catre tata.
Din moment ce lucrez in invatamant in momentul intrarii in CCC am primit decizie din partea Inspectoratului scolar prin care se specifica clar ca beneficiez de un CCC din 07.04-2014 pana 30.01.2016 in conformitate cu Ordonanta de urgenta nr. 111/2010 si art. 255 (6) din Legea nr.1/2011 -Legea Educatiei. Data de 30.01.2016 fiind data la care copilul implineste 2 ani. Acum neclaritatea mare vine din partea legii in care se specifica urmatorul lucru daca tatal opteaza sau nu pt o luna de concediu, mamei i se reduce practic acesta luna din CCC. Cand trebuie deci sa ma intorc la munca?