avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC

Din moment ce lucrez in invatamant in momentul intrarii in CCC am primit decizie din partea Inspectoratului scolar prin care se specifica clar ca beneficiez de un CCC din 07.04-2014 pana 30.01.2016 in conformitate cu Ordonanta de urgenta nr. 111/2010 si art. 255 (6) din Legea nr.1/2011 -Legea Educatiei. Data de 30.01.2016 fiind data la care copilul implineste 2 ani. Acum neclaritatea mare vine din partea legii in care se specifica urmatorul lucru daca tatal opteaza sau nu pt o luna de concediu, mamei i se reduce practic acesta luna din CCC. Cand trebuie deci sa ma intorc la munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:57, 28 Mai 2015
1. Daca tatal copilului indeplinete conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca el intra sau nu in CCC, se reduce CCC al mamei cu o luna de zile.

2. - In aceasta situatie mama copilului va primi indemnziatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an si 11 luni (30.12.2015).
- Incepand cu data de 31.12.2015 veti relua activitatea.
Interventie moderator:

1. Nu e nevoie sa deschideti cate un nou topic pentru fiecare intrebare referitoare la tema initiala.

2. Nefiind continuitate nu veti inteege nici dvs. nimic si nici noi.

3. Intrati tot pe acest topic si folositi butonul "Raspunde".

ica11 a scris:
Durata CCC al mamei se reduce cu o luna sau nu? Legea spune ca daca tatal opteaza pentru o luna de concediu sau nu, mama nu poate beneficia de aceasta luna. Intrebarea mea este urmatoarea daca concediul mamei se reduce cu o luna si aceasta trebuie sa se intoarca la munca, in luna respectiva mama ar trebui platita de angajator, dar in acelasi timp legea precizeaza ca indemnizatia copilului va fi platita pana ce acesta implineste 1an/2ani (depinde cum a optat fiecare). Deci ce venit va fi acordat mamei? Indemnizatia sau venitul de angajat?

1. Veti face o cerere catre angajator de incetarea a suspendarii contractului individual de munca (CIM) cu data de 31.12.2015 si de reluare a activitatii cu aceeasi data.

2. In aceasta luna angajatorul va plateste salatiul pentru munca depusa.

3. Daca tatal intra in aceasta luna in CCC indemnizatia pentru CCC va fi platita tatalui, pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.

4. - Pentru aceasta ultima luna aveti si varianta sa solicitati concediu fara plata pentru crestereea copilului pana la varsta de 2 ani.
- Aceasta luna este stagiu de cotizare la sanatate (daca anuntati AJPIS care ca plati contributia la sanatate) si va fi si vechime în muncă și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive suspendare stimulent reinsertie luciasilviacostea luciasilviacostea Buna ziua. In 1 dec 2015 m-am intors la servici din concediu crestere copil pina la 1 an. Copilul meu a implinit 11 luni in 8 decembrie. Sotul meu nu si-a ... (vezi toată discuția)
Ccc pt tata AndreeaRadulescu AndreeaRadulescu Buna ziua, In data de 16.12.2015, baietelul meu implineste 2 ani. Conform legii trebui sa imi reincep activitatea pe data de 16.11.2015, pt ca tatal sa ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea tatalui de a sta in concediu de crestere copil olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Am citit legea care prevede obligativitatea tatalui de a sta in concediul de crestere copil timp de o luna si nu am inteles mare lucru. Ce se ... (vezi toată discuția)