avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ccc pt tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ccc pt tata

Buna ziua,
In data de 16.12.2015, baietelul meu implineste 2 ani. Conform legii trebui sa imi reincep activitatea pe data de 16.11.2015, pt ca tatal sa beneficieze de o luna ccc. Insa tatal nu mai lucreaza in tara din mai 2015. Pot ramane in continuare in ccc pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 3 Septembrie 2015
1. - Luati de la ANAF o adeverinta fiscala prin care se arata ca tatal copilului nu a avut venituri profesionale in toate cele 12 luni premergatoare nasterii copilului si o depuneti la AJPIS (cea care va plateste indemnizatia pentru CCC).
- Veti primi indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Veti relua activitatea la locul de munca cu data de 17.012.2015.

2. - Daca tatal copilului a avut venituri in cele 12 luni eligibile (chiar daca din luna mai 2015 este plecat in strainatate) atunci veti primi indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an si 11 luni.
- Cu data de 17.11.2015 puteti relua activitatea la locul de munca.
AndreeaRadulescu a scris:

... Insa tatal nu mai lucreaza in tara din mai 2015. Pot ramane in continuare in ccc pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului?

Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
In speta, veti primi indemnziatia pentru CCC pana in ziua in care copilul implineste varsta de 2 ani, incluisv.
Ziua în care se veti relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carmina Carminaa Carminaa Buna ziua...am si eu o întrebare daca se poate.Am nascut pe data de 28 decembrie 2016,anul acesta copilul face 2 ani,eu cand trebuie sa merg la servici?pe 28 ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil pentru tata Alex04041982 Alex04041982 Buna ziua.am o întrebare.:este obligatoriu ca tatăl sa intre in indemnizație creștere capul pana la 2 ani,in ultima luna? Cum trebuie sa procedez,si ce ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc si revenirea la munca ORoxanaI ORoxanaI Buna seara! Dupa ce am citit legislatia mi-au ramas cateva lucruri neclare. 1. Daca optez pt CCC de 2 ani si dupa un an hotarasc sa ma intorc la munca pot sa ... (vezi toată discuția)