Buna ziua. In 1 dec 2015 m-am intors la servici din concediu crestere copil pina la 1 an. Copilul meu a implinit 11 luni in 8 decembrie. Sotul meu nu si-a depus actele de concediu crestere copil pentru a 12 luna. Am depus actele pentru stimulent, iar luna aceasta mi-au intrat doar 200 ron, aferent lunii decembrie. Am fost la biroul de plati si am intrebat de ce nu am primit stimulentul complet , si mi s-a spus ca pe perioada cand tatal avea dreptul sa ia concediu , eu nu am dreptul la stimulent. Chiar daca tatal nu a beneficiat de concediu. Si ca reluarea acordarii se va face de la momentul in care copilul implineste 1 an.Eu nu am gasit niciunde in lege acest motiv de suspendare a acordarii stimulentului. Va rog sa ma ajutati cu o clarificare a situatiei. Specific ca am primit acasa hotararea conform careia mi se acorda stimulentul incepind cu 01.12.2015. Multumesc
1. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile, chiar daca tatal intra sau nu cel putin o luna in CCC.
- Ultima luna fiind rezervata tatalui, dvs. nu puteti beneficia in aceasta luna nici de indemnziatie pentru CCC si nici de stimulentul de insertie.
2. Daca ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 11 luni veti benficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an si pana va implini 2 ani.
3. Daca vreti un raspuns oficial va puteti adresa ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Stimulent de insertie
rkinga6
Buna ziua,
Din diverse parti am auzit ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma reintorc la munca inainte de a implini copilul 11 luni, ... (vezi toată discuția)