avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Motive suspendare stimulent reinsertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Motive suspendare stimulent reinsertie

Buna ziua. In 1 dec 2015 m-am intors la servici din concediu crestere copil pina la 1 an. Copilul meu a implinit 11 luni in 8 decembrie. Sotul meu nu si-a depus actele de concediu crestere copil pentru a 12 luna. Am depus actele pentru stimulent, iar luna aceasta mi-au intrat doar 200 ron, aferent lunii decembrie. Am fost la biroul de plati si am intrebat de ce nu am primit stimulentul complet , si mi s-a spus ca pe perioada cand tatal avea dreptul sa ia concediu , eu nu am dreptul la stimulent. Chiar daca tatal nu a beneficiat de concediu. Si ca reluarea acordarii se va face de la momentul in care copilul implineste 1 an.Eu nu am gasit niciunde in lege acest motiv de suspendare a acordarii stimulentului. Va rog sa ma ajutati cu o clarificare a situatiei. Specific ca am primit acasa hotararea conform careia mi se acorda stimulentul incepind cu 01.12.2015. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:46, 27 Ianuarie 2016
1. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile, chiar daca tatal intra sau nu cel putin o luna in CCC.
- Ultima luna fiind rezervata tatalui, dvs. nu puteti beneficia in aceasta luna nici de indemnziatie pentru CCC si nici de stimulentul de insertie.

2. Daca ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 11 luni veti benficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an si pana va implini 2 ani.

3. Daca vreti un raspuns oficial va puteti adresa ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa ccc oanaoproiu oanaoproiu Buna ziua, Voi alege sa stau in CCC 1 an. Am urmatoarele intrebari: 1) Tatal poate intra in CCC si mai devreme de 11 luni ale mele, sau doar in luna a12 ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil si suplimentul de insertie aly_laz aly_laz Buna ziua, Copilul meu este nascut pe 6 februarie 2013. Am optat pentru CCC 1 an. Vreau sa ma intorc la serviciu la 1 ianuarie 2014, adica cu cateva zile ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie rkinga6 rkinga6 Buna ziua, Din diverse parti am auzit ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma reintorc la munca inainte de a implini copilul 11 luni, ... (vezi toată discuția)