buna ziua tuturor si va multumesc pt sfaturi=D>
in cea ce priveste consumurile si mod de plata sunt intelegeri verbale (ca asa e in toate firmele din ro pt ca nu avem o lege in care sa specifice in contractul de munca diurna sa fie obligatorie), iar p v de predare camion nu mi-au eliberat nici o copie era un fel de registru unde semna fiecare sofer.
iar sesizare itm am facuto acum o luna si doua saptamani, si inca nici un raspuns!
iar decizia a venit azi (28-05-2015) in posta este redactata pe data de 8-04-2015 unde scrie ca eu am de dat firmei cei 5000ron si ca pot actiona impotriva deciziei in termen de 30zile de la comunicare, iar referatul e scris de mana scrie ca eu am stricat placute frane, lampa pozitie ,senzor abs plus mana de lucru au ajuns la suma colosala. camionul era un model 2007 uzat , deci eu trebuie sa platesc si consumabilele?!
pot sa actionez in instanta pt acuzati false si neachitarea drepturilor salariale?
acum doua luni mi-am dat demisia de la firma unde lucram ca sofer international de tir. pe scurt, cand am facut cu iei calculele cursei au incercat sa ma scoata lipsa 200l da motorina cu iei mam inteles la un consum de 26l la 100km plus 0,5 pe tona dar cand am venit din cursa ei au calculat 25% plus 0,5 pe tona si sirocoul (aeroterma camionului) modul de incalzire stationala a consumat in medie de 80l la cursa,la birouri spre uimirea mea au zis ca la iei din martie nu o mai pot folosi afara fiind sub 0grade. salariu trecut pe contractul de munca fiind de 1170ron au spus ca imi da doar 400ron "ca asa e la ei". am fost la itm si nimic . acum dupa doua luni primesc o scrisoare cu decizia la care atasata o foaie a4 cu scris de mana ca am sa platesc firmei 5000ron daune camionului niste senzori placute frana etc. dar eu la predarea camionului am samnat un alt proces verbal impreuna cu mecanicul precum ca e totul inregula iar foaia asta a aparut din senin #-o ...
ce e de facut unde sa mai depun plangere ??