avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate ghitucristian

Activitate ghitucristian

Răspuns la discuția Suspendare permis de conducere
Am fost la politistul la care e dosarul meu si mi-a zis ca va trimite dosarul Parchetului cu propunere legala. Procurorul ar trebuie sa confirme sau sa infirme propunerea politistului.

Imi puteti spune ce presupune acest lucru? Amenda, suspendare permis(oricum e suspendat deja)?
Caii erau la intrare in localite. Nu am auzit deloc de el si nici politia nu a intrebat nimic de ei. Era 1 mai, si fiind sarbatoare au rezolvat usor, m-au pedepsit pe mine.

Am fost la politie si am intrebat cum facem sa grabim dosarul pentru ca stiu sigur ca victima nu va depune plangere. Mi-au zis sa cer victimei un act de la Consulatul Romaniei. Victima lucreaza in Irlanda. Nu prea cred ca va merge pana la Consulat, care e in Dublin, ca sa ma ajute cu declaratia.

L-am intrebat si in cat timp se inchide dosarul. Mi-a raspuns foarte profesionist: " se inchide atunci cand se inchide".

De asta, e bine ca mi-a precizat domnul avocat despre cele 90 de zile.
Au iesit niste cai pe DN7 si primele 3 masini au reusit sa franeze, eu din pacate - nu. Nu inteleg totusi de ce mi s-a suspendat permisul, daca tot am dreptul sa circul, cu dovada desigur, doar ca e nevoie sa o prelungesc. In plus, de ce e caz penal, daca victima s-ar putea sa nu aiba nimic acum?

Sunt constient ca e vina mea pentru accidentul produs, pentru ca nu am respectat distanta intre mine si celalalt participant la trafic, doar ca nu inteleg de ce sa initiezi din start dosar penal doar pentru ca victima a chemat ambulanta? Nici macar nu a necesitat spitalizare, din cate stiu eu.
Va multumesc mult pentru informatie. Dar, in principiu, o declaratie din partea victimei ar grabi clasarea acestuia?
Buna ziua,

Mi-a fost suspendat permisul de conducere. Mergand pe DN7, nu am reusit sa franez si am lovit o Dacie din spate. Nu aveam viteza mare. Pasagerul din fata a chemat ambulanta, acuzand dureri la coloana. Peste 5 zile, insa a plecat din Romania, asa cum lucreaza in strainatate.

Permisul mi-a fost suspendat, dar am dreptul de circulatie cu dovada.

Din cate stiu victima, nu intentioneaza sa depuna plangere. Am fost la agentul de la Politia Rutiera la care e dosarul meu si mi-a zis sa aduc o declaratie din partea victimei ca nu va depune plangere penala.

Avand in vedere ca victima lucreaza in Irlanda, nu cred ca ar fi posibil si nici o placere sa mearga pe la consulat pentru a face o astfel de declaratie.

Ce alte solutii as avea? In cat timp s-ar inchide automat acest dosar penal?

Multumesc.:)