In mai 2011 am cumparat un tractor si o presa de balotat, contra sumei de 35000 lei, prin intelegere verbala ca plata sa se faca in doua transe, respectiv 15000lei pe15 iunie si 20000 lei pe 15 iulie 2011.Inainte de primul termen, respectiv in cursul lunii iunie am achitat 21000lei, dar fostul proprietar a luat utilajele inapoi in posesia sa cu ocazia efectuarii de catre mine a unor lucrari agricole pentru el.S-a defectat presa de balotat, eu am plecat sa cumpar piese de schimb iar el a ramas cu utilajele, moment in care le-a luat si le-a deplasat la domiciliul sau, refuzand sa le mai inapoieze si nedorind a inapoia banii achitati pana in acel moment, respectiv, 21000 lei. Am facut plangere penala , dosarul avand ca rezolutie finala achitarea lui dupa noul cod penal (el recunoscand ca a primit banii) si sugestia de a-mi recupera paguba pe cale civila.Ce sanse as avea sa-mi recuperez banii ?
Buna ziua. Am o fiica de 16 ani si de 6 ani nu i-am ridicat alocatia. Am fost la Directia de asistenta sociala si mi s-a spus ca trebuie sa fac dosar nou si nu se da retroactiv nimic. Stiam ca se dau pe 2 sau 3 ani din urma. Care e rezolvarea in acest caz?