avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate dangiorgian

Activitate dangiorgian

Răspuns la discuția Zgomot aproape continuu
Multumesc, de astfel de mesaje am nevoie.
Si eu am sa fiu vanzator probabil, ce vina are vanzatorul ca nimeni nu-si face treaba?
Sfatul asta il primesc de mult timp dar si sa vinzi este greu in conditiile astea.
Inteleg ca legal nu pot face nimic? Nu exista nicaieri nimic care sa protejeze de lucruri mai putin vizibile dar mai deranjante decat multe batai si agresiuni vizibile?
Imi iau si eu atunci un sistem audio care sa sparga geamurile vecinilor si apoi cand ajung in spital pot sa fac ceva sa le dea o luna cu suspendare?
Doar \"deranjul muzical\"...
am impresia ca cei mai multi deaici n-au trait ce insemna zgomot pe pielea lor. Cred ca n-ati plans niciodata in casa cautand un colt linistit sa poti adormi.

Va multumesc pentru ajutor dar nu ma ajuta deloc. Se pare ca suntem in urma cu vreo 200 de ani in privinta libertatilor.
Unii imi spun \"sustineti ca\" ca si cum eu mint din start...

Poate unii avem prea multe pretentii sa traim intr-o tara civilizata in care din start ceilalti te privesc ciudat doar ca \"te deranjeaza muzica\".

Tulburare de posesie(sub forma in care puteam include ca nu pot folosi casa din cauza zgomotului) nu mai exista in codul penal, exista un proces castigat deja daca mai exista.
Si amenzile cui ii folosesc? Ei nu se vor opri pentru niste amarate de amenzi care se claseaza dupa 5 ani.
Ok, chem DSP dar poate DSP intra pe proprietatrea privata atata timp cat acolo nu este o firma? Poate DSP sa faca asa ceva?
Aparatura asta trebuie sa fie si la politia locala dar nu este.
In constitutie am dreptul la un mediu sanatos dar nu avem in codul penal nimic?
Exista in codul penal ceva numit tulburarea linistii publice. Se aplica aici?
Tortura prin muzica se aplica si la inchisori de teroristi, la noi nu avem nimic care sa apere de ceva imposibil de dovedit?

Ma intereseaza codul penal si nu niste amenzi de care ei rad.
Am facut doar la politie si aproape au fost nervosi ca ii deranjez. Banuiesc ca ei trebuiau sa directioneze catre autoritatea competenta.
Nu stiu cand urmeaza o noua petrecere ca sa chem o firma autorizata sa masoare, in general incep dupaamiaza. Uneori am si 75 -80 de decibeli la 1 metru jumate de perete dar cel mai des pana in 55 dB oricum niste basi la 55 dB iti fac creierul praf in casa. N-am mai putut sa investesc nimic sa locuiesc omeneste. Izolarea fonica este inutila pentru asemenea niveluri de zgomot si nu am bani sa-mi izolez casa la preturile care sunt.
O sa fac adrese peste adrese dar daca fac nu mai pot locui aici, vreau sa stiu daca legal sunt aparat sau nu exista nici o solutie legala in domeniul penal.
Pe mine amenzile autoritatilor nu ma ajuta cu nimic ba mai mult ii intarata.
Buna ziua,
am cumparat o casa la tara si m-am mutat acolo. Au inceput problemele.
Este vorba de zgomot(muzica) aproape continuu. 2 familii care stau alaturat pun muzica aproape mereu. Multi din ei nu au ocupatie dar au timp si bani de petreceri.
Am inteles de la vecini ca unii au rude pe la politie si primarie.
Am chemat la 112 politia de cateva ori si le-a dat doar avertismente. Dupa aceaste plangeri am inceput sa am doar amenintari voalate sau directe cand vin acasa. Muzica continua fara oprire, amenzile nu sunt platite(au pentru alte motive si amenzi).

Exista vreo solutie legala sa pot sa fac ceva? Ma intereseaza niste daune morale sau orice mijloc sa ii pot opri. Am vazut ca s-a scos din codul penal tulburarea de posesie.