avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Zgomot aproape continuu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Zgomot aproape continuu

Buna ziua,
am cumparat o casa la tara si m-am mutat acolo. Au inceput problemele.
Este vorba de zgomot(muzica) aproape continuu. 2 familii care stau alaturat pun muzica aproape mereu. Multi din ei nu au ocupatie dar au timp si bani de petreceri.
Am inteles de la vecini ca unii au rude pe la politie si primarie.
Am chemat la 112 politia de cateva ori si le-a dat doar avertismente. Dupa aceaste plangeri am inceput sa am doar amenintari voalate sau directe cand vin acasa. Muzica continua fara oprire, amenzile nu sunt platite(au pentru alte motive si amenzi).

Exista vreo solutie legala sa pot sa fac ceva? Ma intereseaza niste daune morale sau orice mijloc sa ii pot opri. Am vazut ca s-a scos din codul penal tulburarea de posesie.

Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2015
dangiorgian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Simioniuc , utilizator 08:36, 8 Septembrie 2020
Faceți o adresă și către DSP ( Direcția se sănătate publică, Garda de mediu). Poate rezolvați ceva astfel.
Am facut doar la politie si aproape au fost nervosi ca ii deranjez. Banuiesc ca ei trebuiau sa directioneze catre autoritatea competenta.
Nu stiu cand urmeaza o noua petrecere ca sa chem o firma autorizata sa masoare, in general incep dupaamiaza. Uneori am si 75 -80 de decibeli la 1 metru jumate de perete dar cel mai des pana in 55 dB oricum niste basi la 55 dB iti fac creierul praf in casa. N-am mai putut sa investesc nimic sa locuiesc omeneste. Izolarea fonica este inutila pentru asemenea niveluri de zgomot si nu am bani sa-mi izolez casa la preturile care sunt.
O sa fac adrese peste adrese dar daca fac nu mai pot locui aici, vreau sa stiu daca legal sunt aparat sau nu exista nici o solutie legala in domeniul penal.
Pe mine amenzile autoritatilor nu ma ajuta cu nimic ba mai mult ii intarata.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2015
dangiorgian, utilizator
Sustineti ca sunteti deranjat de zgomotele produse de vecini
Zgomotele se masoara in decibeli
Aparatura necesara masurarii decibelilor se afla numai in posesia DSP,care in cazuri motvate poate dispune verificarea concrete a pragului fonic si poate dispune amendarea acelora care provoaca zgomote cu prag fonic peste limita admisa
Si politia poate aplica sanctiuni in baza L nr 61/1991 republicata
art 25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
27) organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;
Si amenzile cui ii folosesc? Ei nu se vor opri pentru niste amarate de amenzi care se claseaza dupa 5 ani.
Ok, chem DSP dar poate DSP intra pe proprietatrea privata atata timp cat acolo nu este o firma? Poate DSP sa faca asa ceva?
Aparatura asta trebuie sa fie si la politia locala dar nu este.
In constitutie am dreptul la un mediu sanatos dar nu avem in codul penal nimic?
Exista in codul penal ceva numit tulburarea linistii publice. Se aplica aici?
Tortura prin muzica se aplica si la inchisori de teroristi, la noi nu avem nimic care sa apere de ceva imposibil de dovedit?

Ma intereseaza codul penal si nu niste amenzi de care ei rad.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2015
dangiorgian, utilizator
Nu este tulburare de posesie, avand in vedere ca mentionati doar "deranjul muzical". Daca tot intentionati sa faceti o plangere penala, cred ca mai curand o puteti incadra la infractiunea de amenintare, intrucat vi s-a creat o stare de temere.

Art. 206 -Amenintarea
(1) Fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva sa ori a altei persoane, daca este de natura sa ii produca o stare de temere, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii.
(2) Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Alte discuții în legătură

Numarul de decibeli maxim admisi la geamul vecinului Ovidiu Andrei Ovidiu Andrei De curand mi-am deschis o mica afacere mai precis o piscina care se afla intr-un sat. In weekend se tin si petreceri care dureaza pana dimineata dar in timpul ... (vezi toată discuția)
Orele de liniste Larisa1406 Larisa1406 Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice ADIC1469 ADIC1469 Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri? Locuiesc intr-un bloc in imediata apropiere de un restaurant. Patronul localului obisnuieste sa tina ... (vezi toată discuția)