Va rog sa ma ajutati cu o informatie, daca la calcularea pensiei anticipate se iau in calcul adeverintele cu veniturile realizate ? salariul realizat ptr. care sa constituit contributia ptr. pensie este mai mare decat cel din carnetul de munca .
Pe decizia de pensionare scrie la motivare ca aceste adeverinte atasate la dosar nu sunt valorificate conform anexei 15 ,cap.VI din HG257/2011 am intrebat la casa de pensii ce anume inseamna si mi s a raspuns ca aceste adeverinte nu se iau in calcul, si ca daca doresc sa deschid actiune in instanta
Va rog sa ma ajutati sa mi spuneti daca este legal sa mi refuze aceste adeverinte.
Sotul meu a primit decizia de pensie anticipata in data de 28.05.2015, la locul de munca ( MAPN- angajat civil ) a comunicat in data de 02.06.2015 , atunci a solicitat
ca orele suplimentare sa le efectueze si concediul de odihna aferent anului 2015,deabia dupa efectuarea acestora sa i se inceteze contractul de munca, dar a primit refuz din partea lor spunand ca incetarea contractului se face cu data dupa plicul de primire a deciziei.
Va rog sa mi spuneti daca este legal, sa piarda orele suplimentare , concediul de odihna stiu ca trebuie platit dar orele suplimentare aprox. 120 ore , care au fost efectuate la cererea lor ( misiuni in tara ) . Aceste ore se pot dovedi cu foiele de parcurs si ordinele de misiuni.