avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie anticipata

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu o informatie, daca la calcularea pensiei anticipate se iau in calcul adeverintele cu veniturile realizate ? salariul realizat ptr. care sa constituit contributia ptr. pensie este mai mare decat cel din carnetul de munca .
Pe decizia de pensionare scrie la motivare ca aceste adeverinte atasate la dosar nu sunt valorificate conform anexei 15 ,cap.VI din HG257/2011 am intrebat la casa de pensii ce anume inseamna si mi s a raspuns ca aceste adeverinte nu se iau in calcul, si ca daca doresc sa deschid actiune in instanta
Va rog sa ma ajutati sa mi spuneti daca este legal sa mi refuze aceste adeverinte.
Casa locala ia in calcul doar sporurile prevazute in anexa nr.15 din H.G.257/2011.
Pentru restul,doar prin hotarare judecatoreasca.
Multumesc mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul pentru munca prestata in timpul noptii Doina Elena Doina Elena Va rog sa imi spuneti daca sumele platite pe statul de plata pentru ore de noapte, in perioada 1979-1990, au facut parte din baza de calcul pentru contributia ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pensie LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca este necesara, la dosarul de pensie, limita de varsta, adeverinta cu salariile brute realizate, care sunt diferite mult de salariile de baza inregistrate ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei in baza unor sporuri salariale primite seneca399 seneca399 Sunt pensionar pentru limita de varsta. Dupa pensionare am mai lucrat si depus la casa de pensii atat adeverinta cu salariul primit in aceasta perioada cat si ... (vezi toată discuția)