Am vorbit cu amandoi in momentul in care am reusit sa platesc mai mult(1300),dar nu am gasit intelegere.Sa fiu bine inteles:nu ma sustrag de la plata obligatiilor mele(am ajuns restantier pierzandu-mi locul de munca si inca nu m-am redresat complet),dar nu mi se pare corect sa mi se aloce din banii platiti pt restante pt penalitati si pt zugravit scara blocului,eu ramanand sa platesc penalitati in continuare pt o suma mai mara decat cea reala.Pana in urma cu cativa ani chitantele de intretinere aveau tiparite pe ele destinatia banilor platiti(1-cote intretinere,2-penalitati,3- fond reparatii),dar acum eu platesc cote restante intretinere, dar banii se duc in toate cele 3 locuri.
Stiu ca s-au sters penalitatile altor restantieri pt ca fostul adm. mi-a cnfirmat acest lucru(pe mine refuzandu-ma)si urmarind listele afisate de unde acestea au disparut ramanand doar cota de intretinere chiar restanta si fiind avertizat de alti vecini nemultumiti de ceea ce se intampla in bloc.
Cu respect,Emil.
Buna ziua,
In cei 4200 erau si restantele la fondul de reparatii.
Nedumerirea mea este ca din cei 1700 dati ca sa reduc restantele in jur de 650 au ajuns la penalizari si eu voi continua sa platesc penalitati pe suma restanta.Nu era normal ca intreaga suma sa-mi micsoreze restanta la furnizori si in momentul in care ajungeam la zi sa incep sa platesc penalitati si fondul de rep.
In bloc exista foarte multe ap. carora li s-au sters penalizarile cu toate ca au in continuare restante la intretinere.
Multumesc
Buna ziua,
De mai mult timp sunt restantier la intretinere si s-au adaugat si penalitati.Pana in urma cu o luna aveam o datorie de ~4200 ron din care ~1300 ron penalitati.Am reusit sa platesc1700 ron si am ramas cu ~2500ron din care 580 penalitati.De 4 ani eu nu am mai platit la fondul de reparatii al blocului(de atunci a disparut din fisa lunara de la avizier rubrica de restante la fondul de reparatii).Intrebarile mele sunt:
1-E corect sa mi se aloce banii pe care i-am platit ca cote restante la intretinere la penalitati ,eu ramanand in continuare cu intretinere mai mare purtatoare de penalitati sau penalitatile le platesc in momentul in care ajung la zi?
2-Daca eu am restante la intretinere purtatoare de penalitati e normal sa mi se aloce banii la fondul de reparatii(care nu e purtator de penalitati)?
3-Exista o baza legala prin care unii locatari sunt iertati de penalizari si altii nu?
Daca e posibil as dori sa-mi spuneti si legile care reglementeaza situatia mea.
Cu stima,
Emilian