avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate paulache

Activitate paulache

freeelis a scris:

paulache a scris:

....

Deci, conform cu pct. c) eu inteleg ca veniturile din investitii (dobanzi, dividende, eventual vanzari actiuni) nu ar fi considerate ca venituri pentru un somer.
Asa este?

Intr-adevar, aceste venituri nu sunt considerate ca venituri realizate pentru o persoana care este somer.

Multumesc
Din ce am vazut eu in "Hotararea 119/2014 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă", la acel art 15 din Normele de aplicare a legii 76/2002 nu numai ca se modifica aliniatul 2, privitor la "Activitati autorizate conform legii", cum l-ati cittat si d-stra, dar mai apare un nou aliniat, aliniatul 3, care spune:
" (3) Se consideră că nu realizează venituri, potrivit prevederilor art. 5 pct. IV lit. c), art. 17 alin. (1) lit. f), art. 34 alin. (1) lit. b) şi alin. (3) lit. b) şi art. 66 alin. (1) din lege:
a) persoanele care nu realizează venituri impozabile sau care realizează venituri neimpozabile în conformitate cu Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare;
b) persoanele care realizează venituri din salarii reprezentând plăţi compensatorii acordate persoanelor disponibilizate din bugetul angajatorului, în temeiul contractului colectiv de muncă aplicabil;
c) persoanele care realizează venituri din investiţii, venituri din premii şi din jocuri de noroc şi venituri din transferul proprietăţilor imobiliare definite conform Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare."

Deci, conform cu pct. c) eu inteleg ca veniturile din investitii (dobanzi, dividende, eventual vanzari actiuni) nu ar fi considerate ca venituri pentru un somer.
Asa este?