avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Activitate elena20152015

Activitate elena20152015

Va multumesc pentru raspunsuri.

Azi vom raporta modificarea, sa speram ca ne va ocoli ''controlul''.

Un weekend relaxant va doresc!
Va multumesc pentru raspunsuri!

Foarte greu sa pot rezolva ceva in timp scurt, pacat pentru toti cei care au muncit atatia ani si acum drepturile lor sunt interzise sau f. greu de obtinut, lucru ce te face sa renunti de cele mai multe ori.

Acum am recitit cu atentie mesajul dvs. (situatie posibila in cazul unui control al ITM-ului), este necesara raportarea doar online, sau trebuie sa mergem la ITM sa depunem fizic si pe CD.

Multumesc.
Aceasta amenda se aplica instant in momentul inregistrarii sau doar daca ei se sesizeaza sau vin in control?

Multumesc
Buna ziua,

Am si eu nelamurire privind inregistrarea nefacuta in Revisal a majorarii salariului de la 1 iulie 2015 pana la data de 27.07.2015...din pacate colega de la contabilitate a fost in concediu( ea se ocupa si de partea de resurse umane), s a intors astazi la birou si este foarte panicata, plansa mi a spus de acest lucru si ca uitat sa inregistreze majorarea in Revisal si ca amenzile sunt f mari in conditiile in care ai vrea sa faci intregistrarea acum, plus ca este posibil ca in Revisal sa nu mai ai acces la modificari...:O #-o
Ce putem face in situatia asta?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua,

Ceea ce nu inteleg acum :( ...cum este posibil ca o persoana care avea aceiasi functie ca si tatal meu are adeverinta de grupa si este specificat si in cartea de munca si la el nu. Din ce mi spunea tatal meu inainte era treaba cu partidele si daca nu erai f.'dedicat' acestora nu prea te implicau in activitati, ma gandesc ca si incadrarile acestea s au dat atunci in functie de prietenii.

Oricum nu am cum demonstra ca colegul sau a obtinut adeverinta de grupa.
Colegii lui se feresc sa dea informatii.

Multumesc.
Buna ziua,

Zilele trecute am primt raspunsul la solicitarea facuta in scris pentru eliberarea unei adeverinte de gupa. Va transcriu mai jos cu exactitate raspunsul acestora:

'' Ca urmare cerereii dvs. adresata societatii noastre, inregistrata la nr. 29/18.06.2015, prin care solicitati acordarea grupei a ll-a de munca in perioada cat ati prestat munca la societatea noastra, Tn perioadele 06.09.1977 - 20.10.1980 §i 26.04.1982- 17.11.1993 va comunicam urmatoarele:
- Referitor la reglementarile incadrarii in grupa a ll-a de munca in perioada cat ati fost salariatul societati noastre, va facem cunoscut ca adeverintele se intocmesc si se elibereaza conform modelului prevazut in anexa care face parte integranta din „Procedura din 15.09.2008", publicata in Monitorul Oficial nr. 665/24.09.2008, privind modul de intocmire si eliberare a adeverintelor prin care se atesta activitatea desfasurata in locurile de munca incadrate in grupele I sau II de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 01.04.2001. Conform procedurii susmentionate este obligatoriu sa se completeze actul administrativ emis de unitate, Procesul Verbal, decizie, tabel, Hotararea Consiliului de Administratie si a Sindicatului privind nominalizarea persoanelor incadrate in grupele I si II de munca.
In urma verificarilor efectuate in arhiva societati noastre, necesara atestarii incadrarii in grupele I si II de munca, asa cum prevede procedura din 15.09.2008 pentru perioadele 06.09.1977 - 20.10.1980 si 26.04.1982 - 17.11.1993 cat ati lucrat ca strungar la atelierul de Strungarie, nu figurati in nici-o decizie, proces-verbal, tabel, hotarare a Consiliului de Administratie si a Sindicatului, privind nominalizarea persoanelor incadrate in grupa Isi II de munca, care sa ne oblige sa va eliberam o adeverinta privind incadrarea dvs. in grupa a ll-a de munca, asa cum ati solicitat.'

Care ar fi posibiliatile pentru obtinerea grupei si cum este posibil ca unul dintre colegii dansului sa aiba grupa si el nu?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Buna ziua,

Nu a fost facuta solicitarea in scris, tatal meu a mers la arhiva si a intrebat. Voi face o solicitare scrisa si o voi trimite prin posta cu confirmare de primire. In 30 de zile de la receptionarea solicitarii ar trebui sa primesc un raspuns oficial si atunci voi sti ce trebuie facut.

Va multumesc pentru ajutor.

P.S. In momentul in care voi avea un raspuns ofical voi reveni.
Tocmai aici este problema, cei de la arhiva au zis ca nu pot emite o adeverinta pt ca nu este specificat in Cartea de munca grupa, insa eu lucrez intr o societate care elibereaza adeverinte pentru grupa cf Ordinului 50/1990 si a unui proces verbal emis de Ministerul Muncii( si semnat de societate) emis in acea vreme unde sunt specificate sectiile si pe ce grupe se incadrau cei ce au lucrat acolo.
Am avut o doamna care din cauza personalului din acea vreme nu i s a putut recalcula pensia desi beneficia de acest lucru, a primit raspuns ofical de la Casa de Pensii ca daca se specifica ca adeverinta emisa de noi anuleaza inscrisurile din Cartea de munca i se va lua in calcul grupa.

Multumesc
Buna ziua,

Din ce mi a spus tatal meu este posibil ca societatea in acea perioada sa nu fi platit extra pentru incadrarea in grupa a-II-a si de aceea nu este specificat in cartea de munca( asta este ce i s a spus de la arhiva).
In conditiile unui proces, care ar fi costurile si cat timp ar putea dura pana la solutionarea acestuia?

Multumesc