Multumesc pentru raspuns. Nu am fost informati cu privire la propunerea din dosar.
Cu privire la dovada de circulatie...daca permisul i-a fost retinut fara drept de a conduce si nu a beneficiat deloc de dovada ar putea totusi sa obtina dreptul de a circula 30 zile? Nu am inteles foarte bine.
Din pacate in prezent noi ca si familie trecem printr-o situatie dificila si avem nevoie de ceva sfaturi. In cele ce urmeaza o sa prezint situatia pe scurt.
In data de 30.01.2015 sotul meu ( curier de profesie) a atins cu oglinda masinii o femeie pe trecerea de pietoni pe culoarea verde a pietonilor. Specific ca femeia a venit din partea stanga a masinii si s-a atins de oglinda ( se poate spune mai degraba ca a intrat ea in masina). Sotul meu s-a oprit si a vrut sa sune la politie. Doamna in cauza a refuzat pe motiv ca o vor duce la spital sa vada daca este ranita si ca va pierde o gramade de timp. A sustinut de la bun inceput ca nu are absolut nimic, motiv pentru care sotul s-a oferit sa o conduca acasa si sa mearga a doua zi cu ea la o clinica privata sa se asigure totusi ca este totul in regula.
A doua zi au mers impreuna la un spital privat, a fost consultata de un medic internist si i s-a facut si o radiografie la coaste ( pentru ca in zona coastelor s-a atins de masina). A fost informata ca starea de sanatate nu i-a fost degradata sub nicio forma de incident. Intrucat incepuse totusi sa acuze o durere in zona soldului a cerut sa fie consultata si de un medic de medicina alternativa. Sotul s-a conformat si a dus-o si la un astfel de cabinet. Toate consultatiile si reteta prescrisa de medicul de medicina alternativa ( ceaiuri in valoare de 200 lei) au fost suportate de noi, la fel ca si restul investigatiilor. Acesta din urma a "scanat-o" si a ajuns la concluzia ca i-au sarit pietrele de la rinichi. Era o cunostinta veche a pacientei si probabil rolul lui era sa il panicheze pe sotul meu.
Dupa toate aceste investigatii femeia i-a spus sotului ca pentru o astfel de situatie victima ia cam 500 euro sa nu mearga la politie. Practic incepuse sa santajeze. Am mers personal sa vb cu ea incercand sa ajungem la o intelegere insa totul a fost in zadar. Nu a fost deloc impresionata de faptul ca in cel mai scurt timp urma sa dau nastere celor doi copii. Dorea doar sa obtina o suma importanta din partea nostra. Nu ne-am inteles la bani si atunci am mers impreuna cu sotul la politie acolo unde acesta a declarat incidentul. Presupusa victima ne-a insotit la sectie si a dat si ea declaratie.
In acea seara sotului i-a fost retinut permisul fara drept de circulatie si i s-a intocmit dosar penal pentru parasirea locului accidentului. Pe data de 12.05.2015 dosarul a fost inaintat procuraturii ( femeia nu a depus plangere impotriva sotului desi isi rezervase termenul de 90 de zile pentru a face acest lucru). A depus insa la dosar un certificat medico legal despre care nu am primit mai multe informatii.
Dosarul a fost preluat de un procuror in 28.05.2015 si inca nu a fost solutionat.
Intrucat intre timp eu am nascut gemeni ne este din ce in ce mai greu sa ne descurcam cu banii. Sotul si-a pastrat locul de munca dar in toata acesta perioada a primit jumatate de salariu pentru ca nu isi poate indeplini atributiile de serviciu. Probabil in cel mai scurt timp va fi dat afara.
Data fiind situatia prezentata va intreb urmatoarele:
1. Exista posibilitatea ca pe perioada in care dosarul este tinut in lucru procurorul sa dispuna ca sotul sa redobandeasca dreptul de a conduce?
2. Cam cat dureaza de obicei rezolvarea unui dosar odata ce a fost luat in lucru de procuror?
Mentionez ca astazi sotul s-a prezentat la procuratura pentru a depune o cerere catre procuror prin care rugam urgentarea dosarului intrucat situatia noastra financiara este foarte precara. A atasat la aceasta copii ale certificatelor de nastere ale gemenilor nascuti dupa incident si adeverinta de la locul de munca din care rezulta ca este sofer profesionist insa procurorul de serviciu care l-a preluat a refuzat sa primeasca cererea pe motiv ca nu are dreptul sa depuna vreun astfel de document.