avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate cfsflorin

Activitate cfsflorin

Stimate domn,
Va multumesc pentru raspunsul prompt si profesionist, ca de obicei.

As fi dorit suspendarea CIM pentru ca, nu numai că postul ei nu mai exista, fiind inlocuit de un echipament tehnologic, dar și pentru încheierea socotelilor. Și în plus, ce face ea e un fel de abuz, de forțare a legislației, tipică mediului rural, în care munca nu este încurajată.

Să înțeleg că nu există nicio modalitate de a îi suspenda CIM din prima zi a întoarcerii din CCC (grație obligativității de 6 luni de la întoarcere)? Iar atunci când i se va termina CCC pentru (cel puțin) al doilea copil și nu se va prezenta la lucru, așa cum a precizat chiar ea, pentru a îi desface C.I.M., va trebui să demarez procedura cu absențe nemotivate, cercetare disciplinară ș.a.?

Mulțumesc!
Buna ziua,

In mica firma cu specific agricol in care activez, a fost angajata o persoana, iar dupa exact 12 luni, am fost informati ca este gravida si solicita intrarea imediata in concediu de sarcina, urmandu-i cel de lauzie, ambele totalizand maximul de 126 de zile. Ulterior, a optat pentru un concediu de crestere a copilului de 2 ani de zile.

Cei 2 ani de CCC se vor termina pe 20.06.2015, iar intre timp a ramas din nou gravida, estimand a naste la sfarsitul lunii 07.2015. Persoana in cauza solicita acum reluarea obligatorie a activitatii, iar in aceeasi zi cu revenirea la munca sa ceara concediu de sarcina (si din nou aceeasi poveste).

Am fost informati ca va proceda la fel si pentru al treilea copil.

Exista vreo modalitate de a ii incheia CIM, pentru a nu ii mai acorda posibilitatea unui nou sir de CCC? Ne-a precizat cu subiect si predicat ca nu mai are de gand sa se prezinte fizic vreodata la munca (cel puțin la locul acesta de muncă).

Va multumesc pentru timpul acordat.