avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate Crist_ina

Activitate Crist_ina

Răspuns la discuția Abuz in functie
Multumesc mult !
Buna dimineata !
Am indraznit sa folosesc si eu acest Forum si sa cer niste pareri, daca se poate, in legatura cu problema cu care ma confrunt.
Sunt asistenta medicala intr-un spital municipal, din anul 2007, initial pe un post temporar pe o sectie, dupa care din 2008 pe un post definitiv, pe sectia TBC.
In 2011, am facut o boala profesionala si anume tuberculoza pulmonara. Dupa cateva luni de concediu medical si tratament, am revenit la locul de munca, pe aceeasi sectie, explicandu-mi-se si atunci riscurile la care ma expun.
Intre timp, in anul 2014, am fost sunata pe sectie, de catre medicul de intreprindere, care m-a invitat la dumneaei la cabinet. Dupa ce m-am prezentat, mi-a spus ca a fost intrunita o comisie, pentru mine, deoarece sufar de diabet insulinodependent de la varsta de 5 ani si ca nu este bine sa lucrez pe acea sectie. Mi s-a dat sa citesc hartia cu concluzia la care ajunsesera membrii acelei comisii, respectiv: un medic pneumolog, un medic diabetolog, directoarea de ingrijiri si sefa de personal a spitalului. Concluzia consta in faptul ca eu ar fi trebuit sa fac psihoterapie pentru a constientiza riscurile care sunt. I-am cerut un exemplar al acelei decizii insa d-na doctor a refuzat sa-mi dea. In aceeasi zi mi-am sunat o prietena care este notar dar care sufera de aceesi boala ( diabet ) in speranta ca ma poate sfatui ce sa fac. M-a indrumat sa nu merg nicaieri, sa astept sa primesc in scris ceea ce se hotaraste si sa nu raspund invitatiilor telefonice. La fel ma sfatuise si un avocat. Afland ca m-am interesat in stanga si in dreapta, de ce drepturi am, s-a renuntat pana in prezent in a se mai face presiuni asupra mea, in legatura cu schimbarea.
In vara anului trecut, insa... boala a recidivat. Asadar, am stat aproape 8 luni in medical si am urmat tratamentul, recultatele fiind foarte bune.
In urma cu 3 saptamani, am anuntat ca vreau sa revin la munca, am fost pusa si pe grafic, incepand cu ziua de intai a lunii februarie. Saptamana trecuta medicul de intreprindere mi-a cerut sa fac niste analize. Le-am facut, rezultate bune. M-a invitat din nou la dumneaei la cabinet, ca sa vorbim. M-am dus,..... am fost intrebata " ce ai de gand sa faci ? ". I-am raspuns " nu am de gand sa ies la pensie de pe aceasta sectie, insa... pana cand va fi disponibil postul unde si pe care vreau sa plec, am de gand sa ma reintorc la TBC ". Mi-a spus ca nu este de acord si mi-a dat de inteles ca.... orice voi face, voi ajunge la mana ei.
A ramas sa trec in aceasta dimineata ( luni 30.01.2017 ) din nou pe la dumneaei la cabinet sa mai vorbim, dupa ce a mai cerut in acest weekend niste pareri.
Intrebarile mele sunt: daca dumneaei are puterea de a hotara mutarea mea pe o alta sectie si ce as putea face eu ca sa raman deocamdata, unde am lucrat in toti acesti ani ( sectia TBC ) ?
Va multumesc anticipat !
Multumesc ! Un weekend frumos va doresc tuturor !
Multumesc frumos dar din cate am inteles, a mai fost o situatie similara la un alt spital in judet la noi si nu au reusit sa rezolve nimic cu cei de la colegiul medicilor :). Iar legile .... sunt in asa fel formulate incat sa fie interpretabile
As dori daca este posibil si ma poate ajuta cineva cu niste informatii sau sfaturi legate de o problema pe care o intampina unii medici din institutia in care-mi desfasor activitatea.
Pe scurt am sa va spun despre ce anume este vorba. Din cauza lipsei de personal ( in cazul de fata vorbind despre medici ), este normal ca echipa manageriala sa decida si sa-i oblige pe acei doctori care sunt specialisti in diferite ramuri ale medicinei ( precum medicina muncii, pneumologie, endocrinologie, etc ), sa efectueze garzi pe o sectie de Medicina Interna ? Ei neavand competenta pentru toate cazurile intalnite pe acea sectie ( cum ar fi de ex. o ecografie abdominala ). Din cate am inteles nici asigurarile lor de malpraxis nu le-ar acoperi prejudiciile ce ar putea aparea la efectuarea acelor garzi.
Ce ar putea face dumnealor si cui ar putea sa se adreseze ?
Va multumesc !