avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deontologic sau nu ? Obligare medici la efectuare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deontologic sau nu ? Obligare medici la efectuare garzi pe alte sectii decat cele in specialitatea lor

As dori daca este posibil si ma poate ajuta cineva cu niste informatii sau sfaturi legate de o problema pe care o intampina unii medici din institutia in care-mi desfasor activitatea.
Pe scurt am sa va spun despre ce anume este vorba. Din cauza lipsei de personal ( in cazul de fata vorbind despre medici ), este normal ca echipa manageriala sa decida si sa-i oblige pe acei doctori care sunt specialisti in diferite ramuri ale medicinei ( precum medicina muncii, pneumologie, endocrinologie, etc ), sa efectueze garzi pe o sectie de Medicina Interna ? Ei neavand competenta pentru toate cazurile intalnite pe acea sectie ( cum ar fi de ex. o ecografie abdominala ). Din cate am inteles nici asigurarile lor de malpraxis nu le-ar acoperi prejudiciile ce ar putea aparea la efectuarea acelor garzi.
Ce ar putea face dumnealor si cui ar putea sa se adreseze ?
Va multumesc !
Se pot adresa Ministerului Sanatatii sau Colegiul Medicilor la care sunt arondati.
Multumesc frumos dar din cate am inteles, a mai fost o situatie similara la un alt spital in judet la noi si nu au reusit sa rezolve nimic cu cei de la colegiul medicilor :). Iar legile .... sunt in asa fel formulate incat sa fie interpretabile
Atunci puteti sesiza Inspectia Muncii.

Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin :
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451
Multumesc ! Un weekend frumos va doresc tuturor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca barberyan barberyan itm sibiu mi-a pierdut cartea de munca , cum ii pot trage laraspundere??#-o (vezi toată discuția)
Ce e de facut??? colmark colmark Ce e de facut, cand dupa 4 luni de munca, ceri o adeverinta de la locul de munca si afli ca nu esti incadrat sub nicio forma legala (muncesti la negru)? (vezi toată discuția)
Contractul de munca Liliana_Mariana Liliana_Mariana -cum pot proceda daca angajatorul nu respecta conditiile de munca? (vezi toată discuția)