avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Activitate istape

Activitate istape

Buna ziua! Am apelat la un executor judecatoresc pentru a pune in executare o decizie definitiva a Curtii de Apel. Cel asupra caruia s-a indreptat executarea silita a depus la Judecatoria de circumscriptie o "contestatie la executare".
A pornit procesul, Decizia definitiva a Curtii de Apel fiind contestata de contestator la ICCJ a Romaniei. ICCJ a pronuntat o decizie irevocabila in favoarea mea ca si creditor.
Intre timp judecatoria la care se judeca "contestatia la executare" a admis o alta expertiza cadastrala pentru terenul aflat in disputa (pe acel teren eu detin un titlu de proprietate, fiind o mostenire de la mama mea) si prelungeste la nesfarsit termenele, fara a solutiona punerea in aplicare a executarii silite fata de debitor (contestator in procesul mentionat).
Executorul nu are nici o cale prin care sa execute cererea mea de punere in executare, procesul fiind pe rol. Iar judecatoarea de la instanta de executare (judecatoria care are obligatia de a pune in aplicare Decizia definitiva a Curtii de Apel si ce irevocabila a ICCJ) nici nu baga in seama hotaririle definitiva si irevocabile de mai sus, desi ele sunt parte componenta a dosarului „contestatie la executare”.
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez eu, ca si creditor, pentru a finaliza procesul, deciziile definitiva si irevocabila mentionate constituind, in fapt, titluri executorii.
Multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs.!