Multumesc pentru raspuns. Partajul nu se poate face avand in vedere faptul ca valoarea investitiei in casa este echivalenta cu perioada in care el a platit rata singur de la divort, timp de 3 ani. Acesta a fost raspunsul avocatului.
Sunt codebitorul fostului sot, care in prezent nu mai doreste sub nici o forma sa mai plateasca ratele unui imprumut pentru nevoi personale in franci, motivand ca nu mai are posibilitate financiara. Imprumutul a fost facut in timpul casatoriei. Cei de la banca m-au anuntat ca are o intarziere de 106 zile a platii si daca nu plateste o rata pana in 10 ale lunii in curs se va face executarea silita. Noi nu am facut partaj la divort, doar o declaratie la notar unde el a declarat ca se obliga sa achite singur toare ratele lunare aferente creditului si ca nu are nici o pretentie de nici o natura de la mine. Creditul pe care l-am facut a fost pentru renovarea casei parintilor acestuia unde am locuit la vremea respectiva. Nu avem bunuri pe numele nostru doar venituri salariale. Intrebarea mea este ce demers trebuie sa fac pentru a nu intra si eu in executare silita si daca declaratia notariala imi este de folos in acest sens?